Trods Corona så kontakt lægen hvis du føler dig syg

3. april 2020 REGIONALT

Det kunne se ud til, at frygten for corona får borgerne til at holde igen med at kontakte egen læge. Og det kan gå hen og blive alvorligt for den enkelte borger, hvis potentielt alvorlige sygdomme bliver behandlet for sent.

Nedgangen kan mærkes tydeligt hos sygehusene i Syddanmark. Eksempelvis kan man siden første uge i marts 2020 se en nedgang i antal henvisninger med mistanke om kræft fra egen læge på omkring 20 procent i forhold til samme periode sidste år.

Ser man specielt på antal patienter til kræftpakkeforløb, ses et fald 20-25 procent for alle sygehuse under et.

Artiklen fortsætter under annoncen

Regionsrådsformand Stephanie Lose siger i en pressemeddelelse:

“Det er tal, som virkelig bekymrer mig, for vi ved, at et vellykket kræftforløb i høj grad afhænger af, hvor tidligt man opdager sygdommen”.

Derfor lyder der nu en opfordring fra regionen til, at borgerne kontakter deres læge, hvis de oplever symptomer på sygdom, som de normalt ville have kontaktet lægen med inden coronakrisen.

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. maj 2022 112, Sønderborg

Brand og Redning: Tænk dig om når du skal bruge ukrudtsbrænder

24. maj 2022 112

Sønderborg Brand og Redning var i weekenden på to opgaver, hvor brandene var forårsaget af ukrudtsbrændere og i begge tilfælde havde gløderne fra brændingen antændt et grantræ. På den baggrund kommer Brand og Redning nu med en opfordring til haveejerne og en genopfriskning af de sikkerhedsforanstaltninger, der gør sig gældende, når ukrudtet skal svitses. “Først […]

Læs mere...