TrygFonden bidrager med 50 millioner til hjælp til udsatte

1. april 2020 REGIONALT

Store grupper i samfundet er i denne tid under pres. Både de mest udsatte og sårbare, men også mennesker, der pludselig får vendt deres liv på hovedet, fordi de er kronisk syge eller isoleret i eget hjem. TrygFonden afsætter derfor nu 50 millioner kroner til akut hjælp. Organisationer og foreninger i Region Syddanmark, som ønsker og har kapaciteten til at bidrage, opfordres til at søge den sociale akutpulje.

Under coronakrisen har en stor gruppe af sårbare og udsatte – både på arbejdsmarkedet og i særdeleshed uden for arbejdsmarkedet – ikke mulighed for at få tilstrækkelig hjælp eller være en del af vigtige fællesskaber, som de har brug for. Flere fremhæver, at udfordringerne også rammer grupper, som ikke normalt er at betegne som udsatte, men som i denne tid oplever særlige bekymringer for eksempel på grund af et liv med kronisk sygdom, ensomhed, social isolation eller mentale udfordringer, skriver TrygFonden i en pressemeddelelse.

For at afbøde og afhjælpe nogle af disse svære udfordringer, har TrygFonden nu afsat 50 millioner kroner fordelt på to puljer på henholdsvis 20 og 30 millioner.

De 20 miillioner kroner er øremærket virksomheder, der har socialt ansvar som et bærende element i deres forretningsmodel. Der arbejdes i øjeblikket på højtryk for at kunne åbne for ansøgninger til den pulje.

De resterende 30 millioner er en social akutpulje, der åbner for ansøgninger der nu kan ansøges af de mange organisationer, foreninger og andre aktører, der kæmper for at hjælpe dem, som har størst behov.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Trygheden blandt samfundets mest udfordrede er under pres, og det er vanskeligt at opretholde de fællesskaber, aktiviteter og tilbud, vi normalt har her i Region Syddanmark. I TrygFonden har vi nu afsat 20 millioner, der skal støtte op om de allermest udfordrede på det danske arbejdsmarked. Og så har vi oprettet en social akutpulje på 30 millioner, der skal hjælpe de mennesker, som er særligt hårdt ramt”, siger Poul Andersen, formand for TrygFondens regionale råd i Region Syddanmark, og fortsætter:

Artiklen fortsætter under annoncen

“I Region Syddanmark har vi mange dygtige organisationer, foreninger og andre aktører, der yder en kæmpe indsats for mennesker, som befinder sig i en svær situation. Coronaepidemien giver dem vanskelige arbejdsvilkår, men deres dedikation og ønske om at gøre en forskel er lige så stort som altid. Vi håber, at de vil benytte muligheden for at søge midler i akutpuljen til nye eller igangværende initiativer, der kan komme vores mest udsatte i Region Syddanmark under coronakrisen til gavn”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Simpel ansøgningsproces og hurtig respons

Ansøgningsprocessen for den nyoprettede sociale akutpulje er i forhold til TrygFondens sædvanlige procedurer simpel, og man vil som ansøger få den hurtigst mulige tilbagemelding.

“Alt går ekstremt hurtigt lige nu og nogle grupper rammes ekstra hårdt af usikkerheden, uvisheden og den manglende struktur og sociale liv. Det er nu, der er brug for hjælp, og vi har oprettet en procedure, så ansøgere kan få svar inden for få døgn og hurtigt kan igangsætte gode initiativer. Vi håber, at vi på den måde kan være med til at bidrage til trygheden og fastholde vores vigtige fællesskaber og omsorg for dem, der har mest behov – både i Region Syddanmark og i resten af Danmark”, siger Poul Andersen.

HUSK – støt den lokale handel i en svær tid! 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
20. januar 2022 Sønderborg, Frivillige

Tjen penge til foreningen eller klassen: Hjælp Lions med at sælge rabatkuponer

20. januar 2022 Sønderborg

Lions Sønderborg donerer hver år omkring 150.000 kroner til humanitært arbejde primært i Sønderborg-området. En stor del af pengene kommer gennem salg af rabatkuponhæfter og Lions Sønderborg vil meget gerne have foreninger, klubber og skoleklasser til at hjælpe med at sælge rabathæfterne. 2022-udgaven indeholder 40 rabatkuponer der byder på en samlet rabat på omkring 5000 […]

Læs mere...