Trygfonden gav penge til eSportsprojekt og til BROEN Sønderborg

3. december 2021 Samfund
Pressefoto
Pressefoto

Med det formål at give en gruppe unge i Sønderborg en sundere livsstil og nye positive relationer, vil kommunens Børn, Unge og Familieenhed igangsætte et nyt eSportsprojekt. TrygFonden har støttet projektet med 117.500 kr. til blandt andet at lave et gamerrum,og det er netop blevet indviet.

“Hvis man vil deltage i eSport, kræver det mere end blot at spille computer. Samarbejde og kommunikation er vigtige egenskaber, ligesom motion og kost er afgørende for ens præstationer. Mange af vores unge i Gasværket og Ungehuset har det svært i dagligdagen og er ofte ensomme”, siger Jens Schmidt Abild, der er socialpædagog i Sønderborg Kommune og projektleder for det nye e-sportstilbud.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Flere af dem er imidlertid interesserede i eSport, og med vores nye tilbud ønsker vi at skabe et socialt fællesskab, der både vil give de unge gode relationer til andre unge og samtidig kan hjælpe dem til at få en sundere livsstil. Vi er derfor utrolig glade for TrygFondens støtte, der har gjort det nye tilbud muligt”, siger han i en pressemeddelelse.

Gasværket og Ungehuset er et fritidstilbud til børn og unge mellem 10 og 18 år under Børn, Unge og Familieenheden. Der visiteres til tilbuddet, som er målrettet børn og unge med behov for særlig støtte grundet bl.a. forskellige diagnoser og adfærdsproblematikker. Mange af de unge, der benytter tilbuddet, har dårligt selvværd og kun få, hvis overhovedet nogen, sociale relationer. Kost, motion og hygiejne er foruden psykiske elementer nogle af de områder, det nye projekt vil fokusere på, ligesom de unge vil skulle samarbejde og kommunikere på tværs af køn og aldersgrupper. Målet er i sidste ende at fremme de unges både fysiske og mentale sundhed.

Artiklen fortsætter under annoncen

TrygFondens regionale råd i Region Syddanmark har valgt at støtte projektet ud fra den begrundelse, at det er vigtigt at være en del af et positivt fællesskab for at trives. Det nye initiativ skal få de unge til at opleve styrken og glæden ved at arbejde og skabe resultater sammen med andre, og TrygFondens regionale råd håber, at det vil give de unge mod på og lyst til mere og ikke mindst tro på eget værd.

BROEN Sønderborg har også fået støtte i form af 20.000 kr. fra TrygFondens regionale råd, der i år har særligt fokus på børn og unges trivsel. Donationen går til BROEN Sønderborgs indsats med at hjælpe lokale børn og unge op til 17 år i gang med en fritidsaktivitet.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det betyder utrolig meget for et barns trivsel, at barnet er en del af et fællesskab, kan spejle sig i nogle voksne rollemodeller og får nogle succesoplevelser. Netop det er målet for vores arbejde med at hjælpe børn, der har en til tider problemfyldt hverdag, ud blandt andre børn ved at få dem til at dyrke en fritidsaktivitet i en af Sønderborgs mange gode foreninger. Med donationen fra TrygFonden får vi mulighed for at støtte en masse nye børn, og det er vi rigtig glade for, siger Jytte ‘Pyt’ Sørensen, formand for BROEN Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

BROEN Sønderborg fik overrakt donationen fra TrygFonden til Giving Tuesday – et charity-arrangement til fordel for udsatte børn og familier i Sønderborg Kommune.

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
17. januar 2022 Politik, Sønderborg

Byrådet: Udvalgsformænd bestemmer ikke mere end andre i udvalgene

17. januar 2022 Politik

I Byrådet er socialdemokratiske Jan Prokopek Jensen for tredje gang spidsen for Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget, mens der er nye ansigter på formandsposterne i de øvrige udvalg. Kjeld Stærk fra Venstre er formand for Udvalget for Erhverv og Grøn Vækst, mens Enhedslistens Asger Romme Andersen har formandsposten i Udvalget for Natur, Klima og Miljø. De to […]

Læs mere...