Turbåden var på lynvisit – fra marts kommer den flere gange om dagen

Turbåden besøgte havnen. Privat foto
Turbåden besøgte havnen. Privat foto
20. februar 2024 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Fra midten af marts måned sejler en turbåd fast mellem Flensborg og Sønderborg. Rederiet vil sejle to til tre gange dagligt med op til 50 passagerer til ultimo oktober.

”Båden har været på besøg tirsdag middag for at prøve at lægge til og alt forløb fint”, siger havnefoged Anders Husted til SønderborgNYT og tilføjer, at der er nogle sikkerhedsregler.

”Området, hvor båden lægger til, skal overvåges af et kamera, og der skal være afspærring, hver gang båden anløber havnen, indtil den igen sætter kurs mod Flensborg”.

Køb og montering af et overvågningskamera og lovpligtig afspærring koster omkring 45.000 og de blev bevilget af et enigt byråd tilbage i december måned.

”Skønt at se, at flere turbåde kan lægge til i Sønderborg. Det skaber liv på havnen og er godt for Sønderborgs profilering som udflugtsmål. Således kan Sønderborg fremstå som område, der både kan nåes til vands, til lands og fra luften – skib, tog, bus og fly. I Slesvigsk Parti ser vi den ekstra driftsudgift, som en investering i området”, sagde byrådsmedlem Kirsten Bachmann til SønderborgNYT i december.

19. april 2024 112, Sønderborg

Politiet fandt flere kilo narko

19. april 2024 112

Torsdag ransagede politiet en lejlighed i Sønderborg by og de fandt flere kilo ulovlige stoffer. “Der var godt 2,8 kilo skunk og 1,5 kilo hash i lejligheden”, siger Chris Thorning Vesterdal fra politiet. Det var et tip, som fik politiet til at komme. “Vi sigtede 29-årig kvinde fra Rødding og en jævnladrende mand, som ikke […]

Læs mere...