Turismen halter – men ikke i Sønderjylland

14. april 2015 Kultur
Danmark er et af de europæiske lande, der har klaret sig allerdårligst i konkurrencen om at få udenlandske turister til at overnatte i de seneste 10 år.  Især de tyske børnefamilier har droppet Danmark. Artiklen fortsætter under annoncen

jpg” alt=”images” width=”259″ height=”194″ />

“Men i de fire sønderjyske kommuner, er der en større fremgang end i resten af landet og den kom i kølvandet på den fælles markedsføring i processen frem til Destinationsudvikling Sønderjylland”, siger tidligere projektleder Tanja Have til SønderborgNyt.
“Når kommunerne arbejder på at trække turister til, så skal man huske, at turisterne ikke holder sig indenfor kommunegrænserne. Derfor giver det god mening, at kommunerne i fællesskab trækker turister til Sønderjylland”, siger Tanja Have. Turister kigger på kort og ser, hvad der er af oplevelser i området og en kommunegrænse er ikke en barriere.
Tanja Have fortæller, at tyske turister især lægger vægt på naturoplevelser og her har for eksempel Als meget at byde på.

Sort sol ved Vadehavet.

Sort sol ved Vadehavet.

“Og det er der også omkring Tønder, men det er en anderledes oplevelse, fordi det er hele Vadehavet, der gør området derude unikt”.
De udenlandske turister har droppet at overnatte i Danmark i en sådan grad, at næsten alle andre lande i Europa har klaret sig bedre i årene 2004-2014. I den periode har Danmark blot oplevet en fremgang i antallet af udlændinges overnatninger på fire procent, og kun Cypern, Luxembourg, Slovakiet og Kirgisistan har klaret sig dårligere i perioden. Det viser Momentums kortlægning af udviklingen i 47 europæiske lande.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk