Tusindvis af boligejere i Sønderborg Kommune mangler klart svar på om de kan få fjernvarme

27. januar 2023 Samfund
Arkivfoto
Arkivfoto

En aftale fra juni sidste år mellem Kommunernes Landsforening og den tidligere regering, skulle inden årsskiftet sikre alle danskere et klart svar på, om de kan skifte fra olie og gas til grøn energi og fjernvarme, men omkring 4.300 boligejere i Sønderborg Kommune har ikke fået et klart svar endnu.

Det oplyser kommune- og energiplanlægger Marie Grove Ingildsen fra Plan & Myndighed til SønderborgNYT.

De omkring 4.300 husejere har i stedet fået at vide, at det område de bor i, sandsynligvis kan konverteres til et fjernvarmeområde, men at det vil kræve at et konkret projekt skal udarbejdes af et fjernvarmeselskab, og at Sønderborg Kommune kan godkende projektet.

Artiklen fortsætter under annoncen

”For en stor del af husstandene forventer vi en afklaring her i foråret. Lovgivningen omkring varmeforsyningsprojekter er kompleks, og det er en af årsagerne til at fuld afklaring ikke har været mulig inden nytår. Desuden har fjernvarmeværkerne begrænset kapacitet til at lave projektforslag og efterfølgende etablere dem. Det bliver nødt til at ske over en årrække, særligt når kommunen og fjernvarmeselskaber er ambitiøse på fjernvarmeområdet”, siger Marie Grove Ingildsen og fortsætter:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Den proces forventer vi i stor stil vil ske i løbet af 2023 og for nogle områder eller delområder kan det vise sig, at det alligevel ikke bliver muligt at lægge fjernvarme ud. I så fald vil boligejerne få besked om det”, siger Marie Grove Ingildsen, der forventer, at mange kan få svar i løbet af nogle måneder.

Sønderborg Kommune har i alt sendt 13.925 breve ud til boligejere og der er også sendt breve til alle, der ikke har fjernvarme registreret som varmekilde i BBR, men som bor i et fjernvarmeområde.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi har i alt sendt 13.925 breve ud til boligejere om muligheden for en ændret varmeforsyning. Brevene er sendt i november og december og dermed har alle fået et brev, som de skal i henhold til aftalen med Kommunernes Landsforening”, siger Marie Grove Ingildsen.

Udover de omkring 4.300 boligejere, der har fået et henholdende svar om adgang til fjernvarme, har 8.170 af boligejere fået et vide, at de kan få fjernvarme mens 1.400 har fået at vide, at de ikke kan få fjernvarme og derfor må se på alternative, grønne energikilder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det kan eksempelvis være en fælles lokal varmeløsning, som borgerne i Avnbøl og Ullerup er blevet enige om, og derfor har de stiftet selskabet Avnbøl Ullerup Varme a.m.b.a., som skal bane vejen for en lokal, kollektiv varmeløsning.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
28. marts 2023 Erhverv, Sønderborg

Signe Bramsen er ny skoleleder på Privatskolen Als

28. marts 2023 Erhverv

Det er med stor glæde i bestyrelsen, at vi kan annoncere Signe Bramsen som skoleleder, skriver Privatskolen Als i en pressemeddelelse. Signe Bramsen har siden 2020 været viceskoleleder og pædagogisk leder for Privatskolen Als og har forinden været afdelingsleder på Ahlmann-skolen og lærer på Broager Skole. På Privatskolen Als har Signe været back-up til skoleleder […]

Læs mere...