TV: Velkommen i rumstationen i Universe

Se web-tv-indslag under annoncen
Se web-tv-indslag under annoncen
7. juni 2024 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Nu åbner der en helt speciel udstilling i Universe, hvor gæsterne kommer tæt på rumstationen, som var den danske astronaut, Andreas Mogensens, arbejdsplads. Universe har lånt udstillingen og nu kan børn og unge gå på opdagelse i den, fortæller Troels Nim Andersen fra Universe til SønderborgNYT TV.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Udstillingen er delt op i små sektioner, hvor der er fokus på eksempelvis astronauters søvn, på hvordan vægtløshed påvirker kroppen og på, at al den mad, som astronauterne spiser, den er klistret”, siger Troels Nim Andersen til SønderborgNYT.

Han fortæller, at når det glæder rumfart og besøg på månen, så er det noget, der optager både børn og voksne.

“Og er man vild med solopgange og solnedgange, så giver det rigtig god mening at blive astronaut og opleve hele 16 solopgange og -nedgange i døgnet fra rumstationen”, siger Troels Nim Andersen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han fortæller også, at rumfærgen fløj 28.000 kilometer i timen – og det svarer til, at imens Alsie Express flyver til Sønderborg fra København, så kan rumfærgen flyve otte gange rundt om jorden.

Til at forklare de forskellige ting i udstillingen, så er der hovedtelefoner, så gæsterne kan høre Andreas Mogensen fortælle.

“Og han er en rigtig god formidler, som forklarer, så børnene også forstår, hvad det handler om”.

Her er der billeder fra udstillingen.

Reporter: Ole Kæhler

Artiklen fortsætter under annoncen

Foto og lyd: Alexander N. Sepstrup
Producer: Michael Kjær
Copyright 2024 © SønderborgNYT

Se flere web-tv-indslag fra Sønderborg her på SønderborgNYT TV.

22. juni 2024 Politik, Sønderborg

Venstre mener der er brug for flere penge til det tekniske område

22. juni 2024 Politik

”Der et område, hvor der administrativt er brug for et løft, og det er på det tekniske område, hvor målsætningen om bosætning, flere studieboliger, byfornyelse og løft af vores by og landsbyområder, grøn og bæredygtig omstilling og vækst i vores virksomheder i kommunen, forudsætter, at der er ansatte til at håndtere byggesager, Augustenborg Masterplan, grønne […]

Læs mere...