Tysk erhvervsliv bryder sig ikke om dansk flygtningepolitik

11. december 2015 Politik

Industri- og handelskammeret i Flensborg, IHK, siger til Flensborg Avis , at specielt planerne om indførelse af midlertidig grænsekontrol, kan betyde, at hele den grænseoverskridede tog- og bustrafik kan gå i stå.

IHK gør i følge den tyske avis opmærksom på, at en af de fundamentale forudsætninger for et fungerende økonomisk samarbejde er personers og varenes frie bevægelighed over grænsen.grænse

Artiklen fortsætter under annoncen

“Med sin flygtningepolitik udsender den danske regering forkerte signaler. Regionens muligheder skal ikke ofres for skiftende politiske strømninger i Danmark”, siger IHK’s præsident Uwe Möser til Flensborg Avis.

“Hvis det danske folketing fredag vedtager en lov, som forpligter transportørerne til at lave grænsekontrol, skal man regne med en meget lavere mobilitet af grænsependlerne, samt et ringere udbud af grænseoverskridende transport”, advarer præsidenten.

Statsministeren må være enig

Statsminister Lars Løkke Rasmussen kan kun være enig

Samme toner lød nemlig onsdag fra statsministeren, der over for Politiken kritiserede Sverige for med id-kontrol “at tage instrumenter i brug”, der tvinger udviklingen i Øresundsregionen baglæns “med risiko for tabte arbejdspladser og tabt velstand”.

Ud fra samme argumentation – men i relation til det dansk-tyske grænseland – udtaler Uwe Möser sig torsdag til Flensborg Avis.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. maj 2021 Erhverv, Sønderborg

Sønderborg-virksomheden Niko gør klar til grønne investeringer

16. maj 2021 Erhverv

Niko, der leverer produkter som bidrager til reducering af CO2-udledning fra boliger og virksomheder gennem blandt andet styring af lysforbruget, sætter nu ekstra fokus på Nikos egen CO2-udledning og har nu igangsat arbejdet med at finde mulige CO2-reduktioner og grønne investeringsmuligheder. “Vi har tidligere optimeret vores forbrug for at spare på vores CO2-udledning, men tiden […]

Læs mere...