Tysk karantænekrav gælder ikke for sønderjyders korte besøg i Slesvig-Holsten

8. november 2020 REGIONALT

Ved midnat trådte nye regler ved grænsen i kraft og de siger, at rejsende fra Danmark skal i karantæne, når de kommer til Tyskland – og de skal inden indrejse registrere sig på hjemmesiden: einreiseanmeldung.de.

Der gælder dog en række undtagelser for borgere, der bor i grænseområdet til Tyskland, som eksempelvis i Sønderjylland, hvor Slesvig-Holsten har lavet en undtagelse for ophold – på under 24 timer – i delstaten.

Undtagelsen betyder, at bosatte i Slesvig-Holsten, der har været i Danmark i mindre end 24 timer og bosatte i det danske grænseland, som opholder sig i Slesvig -Holsten i mindre end 24 timer, slipper for både karantæne og testkrav, skriver TV Syd.

Pendlere og lægebesøg

Undtagelsen skyldes de særlige forhold, der gør sig gældende i et grænseområde og skal gøre hverdagen lettere for dem, der bor i grænselandet og jævnligt krydser grænsen for at passe deres arbejde – men gælder også daglige ærinder eller besøg hos lægen, hedder det i en vejledning, der er udsendt af delstaten Slesvig-Holsten. 

Artiklen fortsætter under annoncen

I samme vejledning fremgår også, at besøg hos nær familie kan finde sted i op til 72 timer uden krav om karantæne og test.

Det danske Udenrigsministerium fraråder forsat alle ikke-nødvendige rejser til Tyskland.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk