Tyskland og Danmark skal aftale tidspunkt for åbning af grænsen

13. maj 2020 Erhverv

Tyskland er villig til at åbne grænsen til Danmark 15. maj og ønsker fri rejse i EU fra 15. juni.

Det siger den tyske indenrigsminister, Horst Seehofer, onsdag ifølge TV Syd på et pressemøde.

“Vi har tirsdag aften aftalt med den danske regering, at vi i fællesskab fastsætter et tidspunkt. Den danske regering er i færd med at afstemme det med deres øvrige nabolande, fordi de ønsker, at man gennemfører det som en pakke med flere lande”, siger Seehofer.

Danmarks grænsekontrol gælder foreløbigt frem til 31. maj.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tyskland har allerede lavet aftaler med Frankrig, Schweiz og Østrig om genåbning af grænserne fra 15. maj, lyder det.

EU: Grænserne bør så småt genåbnes

Udmeldingen fra Tyskland kommer samtidig med, at EU onsdag fremlægger en række retningslinjer for, hvordan EU-borgere igen kan begynde at rejse.

Det er tid til at begynde at løfte restriktioner på rejser, da pandemien foreløbig har toppet i Europa, lyder det fra EU-Kommissionen.

Med retningslinjer og anbefalinger lægger EU-Kommissionen op til, at grænser mellem lande så småt bør genåbnes. Det har det dobbelte formål, at folk kan ‘få et velfortjent hvil’, mens der for de virksomheder, der lever af turisme, er tale om decideret livredning.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Millioner af job afhænger af turismen og det er ofte i områder, hvor der ikke er meget anden industri”, siger EU-kommissær Margrethe Vestager på et pressemøde.

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. december 2022 Kultur, Sønderborg

Brecklings Bogcafé gav lidt indsigt i krimi-tanker, obduktioner og filmarbejde

5. december 2022 Kultur

Søndag eftermiddag fandt årets sidste udgave af Brecklings Bogcafé sted i Sønderborghus, hvor godt 160 gæster lyttede til værten Allan Breckling, forfatterne Louise Nielsen og Karen Inge Nilen samt filmproducer Kasper Gravesen, som skal filme Karen Inge Nielsens grænselandskrimier. Først på scenen var Louise Nielsen, som fortalte, at hun gennem længere tid gik med ideerne […]

Læs mere...