Uberettiget brug af P-pladser til handicappede bliver dyrere

6. maj 2021 Samfund

Fremover bliver det dyrere for såkaldt almindelige bilister, når de vælger at snuppe en P-plads, som er forbeholdt handicappede. Fra 1. juli  bliver parkeringsafgiften højere for dem, der uberettiget standser på en handicapparkeringsplads. Dermed er det den samme afgift der gives ligegyldigt om der standses i kort tid eller parkeres i længere tid.

”Jeg er glad for, der er opbakning til lovforslaget, så der allerede fra juli er en højere afgift til dem, der standser ulovligt på parkeringspladser forbeholdt personer med Handicappladser er forbeholdt personer med handicap af en årsag og jeg håber, den forhøjede afgift er med til at sikre, at handicapparkeringen bliver brugt af dem, der rent faktisk har brug for den”, siger transportminister Benny Engelbrecht i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med vedtagelsen af lovforslaget kan vognmænd, hvis lastbiler og busser parkeres ulovligt, se frem til en rabat på parkeringsafgiften, hvis den betales hurtigt. Afgiften halveres, hvis den betales inden for fem dage fra afgiftens udstedelse. Håbet med rabatten er at skabe en god betalingsadfærd hos både udenlandske og danske vognmænd, så flere afgifter bliver betalt.

Betales afgiften mellem seks og 24 dage fra udstedelsen opnås en rabat på 25 procent.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
30. juni 2022 Samfund, Sønderborg

Autocampere får nye p-pladser – det skal få dem væk fra Slotskajen

30. juni 2022 Samfund

Politikerne i Teknik-, By- og Boligudvalget har tilbage i februar udpeget tre områder, som i en forsøgsperiode skal fungere som P-plads for autocampere og trække autocamperne væk fra Slotskajen. “Forvaltningen har fundet otte områder og vi valgte de tre af dem”, siger udvalgsformand Kirsten Bachmann til SønderborgNYT. Hun fortæller, at det vigtige er, at pladserne […]

Læs mere...