Uddannelser skal kunne bruges på begge sider af grænsen

25. november 2013 Erhverv

I ti år har mange borgerne i den dansk-tys­ke grænseregion samt i landdagen i Kiel drøftet nødvendigheden af at gøre det lettere at få anerkendt uddannelser og kvalifikationer fra nabolandet skriver Flensborg Avis.by

En af forhindringerne bestod i, at den slags anerkendelser er en sag for staten og ikke for delstater, regioner eller storkommuner. Men nu har undervisningsministrene i Berlin og København skrevet under på en aftale, som skal åbne for den gensidige anerkendelse af uddannelser. Desuden satser de to lande på mere åbenhed og ubureaukratiske løsninger, når det gælder lønmodtagere og arbejdsmarkedet i de to lande.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Det bliver dog først og fremmest en sag for handelskamrene, organisationer og faggrupperne på arbejdsmarkedet at puste liv i aftalerne, skriver Slesvig-Holstens erhvervsminister, Reinhard Meyer, der i en pressemeddelelse oplyste om aftalen.

– Efter et omfattende forarbejde i grænseregionen og i delstaten er det nu lykkedes at få en gensidig aftale mellem Danmark og Tyskland om at godkende hinandens jobuddannelser”, mener Reinhard Meyer.

Skrevet af: Ole [email protected]
9. december 2023 Politik, Sønderborg

Økonomiudvalget skal tage stilling til Kommuneplan 2023 – 2035

9. december 2023 Politik

På onsdag skal Økonomiudvalget debattere og beslutte at godkende eller stemme imod Kommuneplanen, som rækker helt frem til 2035. Økonomiudvalget har tidligere besluttet at 14 perspektivområder til solceller og vindmøller skrives i Kommuneplan 2023-2035. På basis af drøftelser på temamøde fremlægger forvaltningen forslag til principper for vedvarende energiprojekter, VE-projekter – og dem skal Økonomiudvalget også […]

Læs mere...