Uddannelser skal kunne bruges på begge sider af grænsen

25. november 2013 Erhverv

I ti år har mange borgerne i den dansk-tys­ke grænseregion samt i landdagen i Kiel drøftet nødvendigheden af at gøre det lettere at få anerkendt uddannelser og kvalifikationer fra nabolandet skriver Flensborg Avis.by

En af forhindringerne bestod i, at den slags anerkendelser er en sag for staten og ikke for delstater, regioner eller storkommuner. Men nu har undervisningsministrene i Berlin og København skrevet under på en aftale, som skal åbne for den gensidige anerkendelse af uddannelser. Desuden satser de to lande på mere åbenhed og ubureaukratiske løsninger, når det gælder lønmodtagere og arbejdsmarkedet i de to lande.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Det bliver dog først og fremmest en sag for handelskamrene, organisationer og faggrupperne på arbejdsmarkedet at puste liv i aftalerne, skriver Slesvig-Holstens erhvervsminister, Reinhard Meyer, der i en pressemeddelelse oplyste om aftalen.

– Efter et omfattende forarbejde i grænseregionen og i delstaten er det nu lykkedes at få en gensidig aftale mellem Danmark og Tyskland om at godkende hinandens jobuddannelser”, mener Reinhard Meyer.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
9. august 2022 112, Sønderborg

12 bilister blitzet ved Nybøl Skole

9. august 2022 112

I denne og den kommende uge er politiet på skolestartskampagne og i den forbindelse har ATK mandag målt bilernes hastighed ved Nybøl Skole. I alt 12 bilister havde for travlt, så de får en kedelig hilsen fra os, skriver politiet på Twitter. Mandagens hurtigste bilist kørte 69km/t i en 50zone og den hastighed udløser dagens […]

Læs mere...