I ti år har mange borgerne i den dansk-tyske grænseregion samt i landdagen i Kiel drøftet nødvendigheden af at gøre det lettere at få anerkendt uddannelser og kvalifikationer fra nabolandet skriver Flensborg Avis.
En af forhindringerne bestod i, at den slags anerkendelser er en sag for staten og ikke for delstater, regioner eller storkommuner. Men nu har undervisningsministrene i Berlin og København skrevet under på en aftale, som skal åbne for den gensidige anerkendelse af uddannelser. Desuden satser de to lande på mere åbenhed og ubureaukratiske løsninger, når det gælder lønmodtagere og arbejdsmarkedet i de to lande.
– Det bliver dog først og fremmest en sag for handelskamrene, organisationer og faggrupperne på arbejdsmarkedet at puste liv i aftalerne, skriver Slesvig-Holstens erhvervsminister, Reinhard Meyer, der i en pressemeddelelse oplyste om aftalen.
– Efter et omfattende forarbejde i grænseregionen og i delstaten er det nu lykkedes at få en gensidig aftale mellem Danmark og Tyskland om at godkende hinandens jobuddannelser”, mener Reinhard Meyer.