Uddannelser skal kunne bruges på begge sider af grænsen

25. november 2013 Erhverv

I ti år har mange borgerne i den dansk-tys­ke grænseregion samt i landdagen i Kiel drøftet nødvendigheden af at gøre det lettere at få anerkendt uddannelser og kvalifikationer fra nabolandet skriver Flensborg Avis.by

En af forhindringerne bestod i, at den slags anerkendelser er en sag for staten og ikke for delstater, regioner eller storkommuner. Men nu har undervisningsministrene i Berlin og København skrevet under på en aftale, som skal åbne for den gensidige anerkendelse af uddannelser. Desuden satser de to lande på mere åbenhed og ubureaukratiske løsninger, når det gælder lønmodtagere og arbejdsmarkedet i de to lande.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Det bliver dog først og fremmest en sag for handelskamrene, organisationer og faggrupperne på arbejdsmarkedet at puste liv i aftalerne, skriver Slesvig-Holstens erhvervsminister, Reinhard Meyer, der i en pressemeddelelse oplyste om aftalen.

– Efter et omfattende forarbejde i grænseregionen og i delstaten er det nu lykkedes at få en gensidig aftale mellem Danmark og Tyskland om at godkende hinandens jobuddannelser”, mener Reinhard Meyer.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. juli 2021 Erhverv, Sydals

Drømmer du om et stort plankebord på syv meter?

29. juli 2021 Erhverv

FAWL, From Als With Love, som laver unikke plankeborde og meget andet unikt håndværk i træ, har netop fået nogle lange egeplanker hjem fra Frankrig. Så drømmer du om et flot og unikt spisebord eller konferencebord, der er op til syv meter langt, så kan FAWL både lave det – helt efter dine ønsker – […]

Læs mere...