Udenlandske medarbejdere kan snart få behandlet opholds- og arbejdstilladelser i Borgen

29. november 2022 Erhverv
Indgangen til ICS-center, Jobcenter og Borgerservice. Foto: Sønderborg Kommune
Indgangen til ICS-center, Jobcenter og Borgerservice. Foto: Sønderborg Kommune

Mandag den 5. december bliver det nemmere for udenlandske arbejdstagere og borgere i Sønderborg Kommune at få opholds- og arbejdstilladelse i Danmark.

Her åbner et ICS-center i Sønderborg. Ud over centret i Sønderborg findes der ICS-centre i Esbjerg, Odense, Aarhus, Aalborg og København.

”Det er en stor hjælp for de mange internationale virksomheder i Sønderborg Kommune og Sønderjylland, som har udenlandske medarbejdere ansat. For nu slipper de for at køre langt for at få hjælp til papirarbejde og dokumentation i forbindelse med opholds- og arbejdstilladelse i Danmark”, siger borgmester Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Der er tale om kvalificeret arbejdskraft, der sikrer, at virksomhederne kan levere løsninger og produkter til eksport, og det er til stor gavn for danske arbejdspladser. Jeg er meget tilfreds med, at Sønderborg Kommune tilbød at huse et ICS-center i Sønderborg, fordi Styrelsen for International Rekruttering lukkede sin afdeling i Aabenraa i februar, for det gør, at vi kan gøre det lidt lettere for vores virksomheder med international arbejdskraft”.

Alle udlændinge – undtaget nordiske statsborgere – skal besøge et ICS-center, som en del af processen for at få deres opholdstilladelse, fordi de skal have taget foto og fingeraftryk. Desuden laver styrelsen også straks afgørelser for EU-borgere, hvis de opfylder kravene.

Artiklen fortsætter under annoncen

International Citizen Service i Sønderborg har åbent hver mandag og onsdag, hvor medarbejdere fra Styrelsen for International Rekruttering er til stede. Man skal huske at bestille tid til besøg i ICS-centeret.

ICS-centeret får adresse i Borgen – sammen med Borgerservice Sønderborg og Jobcentret.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. februar 2023 Nordborg, Samfund

Kom en tur i svømmehallen og prøv LivredderPatruljens udstyr

4. februar 2023 Nordborg

Kom og vær med, når Nordals Idrætscenter og Humlehøj-hallerne får besøg af TrygFondens LivredderPatrulje den 15. februar i vinterferien. Sammen med svømmehallens egne livreddere sætter LivredderPatruljen gang i sjove og udfordrende vandaktiviteter og viser blandt andet, hvordan man redder sig selv og andre i vandet, skriver Trygfonden. Alle svømmehallens gæster er velkomne til at være […]

Læs mere...