Udflytning af arbejdspladser dobbelt så dyr som budgetteret

24. februar 2016 Politik

De 400 millioner kroner, som regeringen afsatte på finansloven for 2016 til udflytningen af statslige arbejdspladser, vil formentlig ikke række. Det viser erfaringer fra både Danmark, Sverige og Norge. Og regningen bliver da også væsentlig større. Artiklen fortsætter under annoncen

dk/wp-content/uploads/2016/02/aug-300×212.jpg” alt=”aug” width=”300″ height=”212″ />

Det fortalte finansminister Claus Hjort Frederiksen og erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen ifølge DR tirsdag.

Cirka en milliard kroner kommer det til at koste.

Udover de 400 millioner kroner, der er afsat på finansloven for 2016, skal de ministerier, der er ramt af udflytningsplanen, smide cirka en halv milliard kroner i puljen.

“For os har det jo været en politisk prioritering at sikre en bedre fordeling af arbejdspladserne over hele landet og sikre attraktive statslige arbejdspladser rundt omkring i Danmark”, siger Claus Hjort Frederiksen.

Derfor skal udgifterne dækkes, understreger han.

Staten skal tættere på borgerne

Målet med projektet er at skabe mere vækst i de områder, hvor de statslige arbejdspladser flytter hen.aug1

“Staten skal løse opgaverne effektivt med høj faglig kvalitet og være tæt på virksomheder og borgere. Samtidig skal de statslige arbejdspladser skabe aktivitet i hele landet,” lyder det i beskrivelsen af projektet ‘Bedre balance – statslige arbejdspladser tættere på borgere og virksomheder’.

Afsenderen på projektbeskrivelsen er V-regeringen, men beslutningen er taget med velsignelse fra Dansk Folkeparti, som meget gerne ser mere fra samme skuffe.

Udgangspunktet var en pris på 400 millioner kroner – altså cirka 100.000 pr. medarbejder.penge

I december vurderede Moderniseringsstyrelsen ud fra erfaringer fra Danmark, Sverige og Norge, at regningen i værste fald kunne komme til at lyde på 4,3 milliarder kroner – knap en million pr. medarbejder.

Så dyrt bliver det formentlig ikke, lyder regeringens vurdering altså nu.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk