Udfordrede iværksættere får hjælp til at komme igennem Corona-tiden

16. april 2020 Erhverv

Man kan pludselig stå meget alene, når man er selvstændig iværksætter. For hvad gør man, når ens virksomhed må lukke ned, når det projekt, man netop har startet, aflyses, eller når kunderne forsvinder fra den ene dag til den anden. Lige nu oplever mange iværksættere og mindre virksomheder, at deres indtjening er faldet markant – eller måske helt forsvundet. Derfor udbyder Sønderborg Vækstråd og Sønderborg Iværksætter Service et intensivt, gratis udviklings- og vejledningsprogram.

Artiklen fortsætter under annoncen

Programmet kører online og faciliteres i et samarbejde mellem konsulenter fra Sønderborg Iværksætter Service og Entreprenerdy.

“Med online programmet imødekommer vi et stort behov hos en bred gruppe af iværksættere og mindre virksomheder, som har brug for hjælp til at gentænke strategien og få sat en opdateret retning for virksomheden. Og de har brug for at gøre det struktureret og effektivt, hvilket netop er det, vi er gode til. Vi kan hjælpe den enkelte til at se tingene i et mere objektivt perspektiv og skabe overblik, så det bliver nemmere for virksomhedsejerne at træffe de rette beslutninger. Vi har særligt i forbindelse med Covid-19 oplevet en stigende interesse for vores hjælp, og vi forventer, at programmet hurtigt bliver fyldt”, fortæller Vækstrådets direktør, Michael Hamann, i en pressemeddelelse.

I programmet bliver deltagerne blandt andet klogere på, hvordan de kan bruge deres tid bedst, når virksomheden er ramt af den generelle nedlukning, og hvordan de kan omstille deres forretning, så de fortsat kan tjene penge på trods af den nuværende verdenssituation eller bliver klar til det, så snart de har mulighed for at åbne forretningen igen.

Det er Entreprenerdy AS, der står bag programmet. Virksomheden har siden 2012 arbejdet med udviklingsprogrammer for iværksættere og mindre virksomheder, som ellers ofte står meget alene. Og lige nu er behovet for hjælp og sparring akut, forklarer partner i Entreprenerdy, Christoffer Jakobson:

“Lige nu er det livsværket, der står på spil, så iværksætterne har et stort behov for at få værktøjer, vejledning og struktur, der kan hjælpe dem med at håndtere en krise i denne størrelsesorden. Og nu er et virkelig godt tidspunkt at gennemtænke deres forretningsmodeller på”, siger han og fortsætter:

“Forstå mig ret; der er intet godt i den nuværende situation, men som iværksætter bliver man nødt tænke det som en mulighed for at skabe noget og forny sig. Med andre ord, så handler det om, at står man med en bunke sure citroner, så kan man lade dem være eller man kan forsøge at omsætte dem til en lækker lemonade! Vores program klæder iværksættere på til bruge tiden konstruktivt, for man bliver nødt til at handle, når hele verden forandrer sig”.

Iværksætterprogrammet er et intensivt program, der løber over tre uger. Det består af otte sessioner af enten 60 eller 90 minutters længde. Entreprenerdy har siden 2012 udviklet en metodik og online værktøjer, som giver optimale forudsætninger for at vejlede iværksætterne via nettet. Over 16.000 iværksættere har på nuværende tidspunkt anvendt metode og værktøjer, hvilket har givet Entreprenedy et solidt indblik i, hvad behovet er og hvad der skaber værdi for iværksætterne.

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk