Udfordring til folkeskoleelever: Løs en ingeniøropgave på bare en dag

08. november Uddannelse

”Løs et ingeniør-projekt fra ende til anden på kun en dag!”

Sådan lyder opgaven når folkeskoleklasser holder Engineering Day i Universe Science Park i den kommende uge.

Engineering Day er det første af sin slags i Danmark. Folkeskoleelever opfordres til at arbejde med konkrete problemstillinger i et projekt, hvor der arbejdes med praktiske løsningsforslag. Engineering Day foregår primært ude på skolerne. Derudover er der en række danske science centre deriblandt Universe, der også har Engineering Day hver dag i uge 45.

Ideen er at fremme lysten og interessen for den naturvidenskabelige tilgang, og evnen til at kunne håndtere virkelige problemstillinger. I løbet af dagen arbejder eleverne både med den tekniske problemløsning, og den kreative proces der ligger forud. Klasserne arbejder med en konkret problemstilling i grupper, og lærer at programmere Lego Mindstorm, såvel som at omsætte ideer til prototyper der virker.

“Universe Science Park tilbyder i forvejen skoleforløb for klasser, hvor eleverne udfordres med naturvidenskabelige opgaver. Derfor ligger det naturligt for os at medvirke i Engineering Day, der bygger på de samme principper”, siger administrerende direktør i Universe, Torben Kylling Petersen, i en pressemeddelelse.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk

Læs også...