Udsatterådet tager stilling til fremtidens opgaver

16. oktober 2015 Sundeved

Udsatterådet i Sønderborg Kommune vil gøre en forskel – bl.a. ved at have flere medlemmer, der selv er eller har været udsatte. Rådet mødes til seminar på torsdag, hvor fremtidens opgaver er i fokus. Der arbejdes stadig med at få en hytteby, ligesom andre konkrete projekter er i spil, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Jørgen Jørgensen samler Udsatterådet til en snak om fremtidens opgaver.

Jørgen Jørgensen samler Udsatterådet til en snak om fremtidens opgaver.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi er nu midtvejs i Udsatterådets periode, og jeg synes, vi har fundet en platform og en ramme for vores arbejde. Men vi vil fortsat gerne have flere med i rådet, som på egen krop har mærket at være udsat. Og der venter mange flere opgaver: Vi har opnået at få nye skurvogne. Men hyttebyen, som var den anden store opgave, vi tog fat på i første omgang, blev droppet, selv om vi helt klart mener, der er behov for den”.

Det siger Udsatterådets formand, tidligere byrådsmedlem Jørgen Jørgensen, og tilføjer, at arbejdet for en hytteby fortsætter, men at indsatsen nu også skal bredes ud, så det ikke kun er de allermest udsatte, der er i fokus.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi skal også tage hånd om de unge misbrugere og dem, der bliver presset af Arbejdsmarkedsreformens krav om, at stort set alle skal i beskæftigelse eller uddannelse. Nogle tvinges fra førtidspension til kontanthjælp og visiteres måske til et fleksjob, hvilket – selv om det kun er ganske få timer – kan være et meget stort pres for nogle. Vi skal jo huske, at det er mennesker, der i forvejen er presset”, siger Jørgen Jørgensen.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk