Udvalgsformand: Forældre er onde når de ikke sørger for at deres børn får motion

10. marts 2021 Samfund

Selvom fedme hos børn og unge har været et problem gennem mange år, findes der stadig ikke nogen viden om, hvordan man forebygger, at børn tager på. Mentalt helbred, stress, søvn, madvaner og motion er nogle af de faktorer, der kan føre til fedme hos børn. Alligevel mangler der regulær viden om, hvordan man forebygger.

Det er konklusionen i en ny rapport.

Sundhedsudvalgets formand mener, at børn i dag sagtens kan have et liv, hvor de ikke får rørt sig. De kan sagtens have en tilværelse, hvor de ikke skal ud og lege på legepladser, spille bold, lege tag-fat eller klatre i træer.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg er ikke det mindste i tvivl om, vi skal have børn til at bevæge sig mere – og det skal ganske enkelt bygges ind i deres hverdag, at de er tvunget til at blive rørt. Når jeg siger skal, så mener jeg, at det ikke må være et valg”, siger formanden for Sundhedsudvalget, Helge Larsen.

“Og forældre skal vide, at de er onde ved deres børn, hvis de ikke sørger for, at børnene får bevæget sig. Børnenes velvære er forældrenes ansvar og børn kan godt li’ at røre sig, så det er ikke børnene, der er årsag til problemerne med fedme”, siger udvalgsformanden til SønderborgNYT.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. oktober 2021 112, Gråsten

Kabinescooter kørte i vandet ved Egernsunbroen

24. oktober 2021 112

Natten til søndag, – klokken 03:32 – blev der ringet 112, fordi en kabinescotter var kørt i vandet fra Gråstensiden ved Egernsundbroen. “Vi rykkede til stedet med vores båd fra Sønderborg og Gråsten Frivillige Brandværn kom også til broen. Vi fandt køretøjet og fik det på land, men vi fandt ikke føreren”, siger indsatsleder Pia […]

Læs mere...