Udvalgsformanden: Forventeligt at Bedragerigruppen bremsede udbetalinger for 13 millioner kroner

27. januar 2023 Samfund

Formanden for Arbejdsmarkedsudvalget, Jan Prokopek Jensen, er tilfreds med indholdet i den årsberetning, som det politiske udvalg skal gå igennem, når der er udvalgsmøde på tirsdag. Bedragerigruppen har været igennem 200 konkrete sager og har bremset sociale ydelser for over 13 millioner kroner.

“Kontrollen skal være der og vi har fire medarbejdere i Bedragerigruppen. Antallet skal være sådan, at de henter deres løn hjem og så skal de have en ‘afskrækkende’ virkning på de mennesker, der overvejer at prøve på at snyde”, siger Jan Prokopek Jensen til SønderborgNYT og tilføjer, at det, at der er bremset ydelser for 13 millioner, ligger på det niveau, han havde ventet.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Der vil altid være nogle, som vil snyde og der vil altid være lovgivning, som bliver tolket forkert”.

Udvalgsformanden fortæller, at der lige nu er omkring 9.600 personer, som – på den ene eller anden måde – modtager sociale ydelser. På et år drejer det sig om 15 til 20.000.

“Bedragerigruppen kører mange af sagerne gennem forskellige registre og de sager, der stikker ud, kigger de nøje igennem. I nogle af dem, bliver udbetalingerne bremset og i nogle er alt, som det skal være”, siger Jan Prokopek Jensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“I de sager, hvor udbetalingerne bremses, kan der være tale om snyd eller komplicerede regler kan være misforstået”, siger han videre og tilføjer, at der i nogle af sagerne er krav om tilbagebetaling.

“Selvom der er det, så får kommunen næppe pengene igen, fordi modtagerne af ydelserne ikke har dem. Vi kan så glæde os over, at udbetalingerne stopper”.

Så grundigt på 200 sager

200 behandlede sager har 153 medført, at der er foretaget en ændring af borgernes ret til en ydelse – enten fremadrettet eller med tilbagevirkende kraft, altså med tilbagebetalingskrav. I de øvrige 47 sager har borgernes forhold været i overensstemmelse med lovgivningen.

Artiklen fortsætter under annoncen

De behandlede 153 sager, hvori der er foretaget ændringer, har i 2022 givet et samlet provenu på 13,4 millioner kroner fordelt med 8.9 millioner fra kommunens kasse og 4,5 millioner kroner fra staten.

Får nogle for lidt udbetalt?

Det kan ske, at der er nogle, som undrer sig over, at Bedragerigruppen ikke finder sager, hvor der udbetales for lidt til borgerne.

“Forklaringen er, at det ikke er det, de kigger efter. Hvis der udbetales for lidt i sociale ydelser, bliver det fanget i sagsbehandlingen”, siger Jan Prokopek Jensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. marts 2023 Erhverv, Sønderborg

Signe Bramsen er ny skoleleder på Privatskolen Als

28. marts 2023 Erhverv

Det er med stor glæde i bestyrelsen, at vi kan annoncere Signe Bramsen som skoleleder, skriver Privatskolen Als i en pressemeddelelse. Signe Bramsen har siden 2020 været viceskoleleder og pædagogisk leder for Privatskolen Als og har forinden været afdelingsleder på Ahlmann-skolen og lærer på Broager Skole. På Privatskolen Als har Signe været back-up til skoleleder […]

Læs mere...