Udvalgsformanden: Sønderborg er kendt for sin agenda indenfor Grøn Vækst

16. marts 2022 Politik
Kjeld Stærk. Privat foto
Kjeld Stærk. Privat foto

Det nye byråd har lavet en tilføjelse til Erhvervsudvalget, så det nu hedderer Udvalget for Erhverv og Grøn Vækst. Formandsstolen i det udvalg har Kjeld Stærk fra Venstre.

Han fortæller, at i Sønderborg er vi stærke på det, vi kalder den grønne agenda og det giver derfor rigtig god mening, at vi bliver endnu stærkere på netop det område.

“Odense er kendt for sin udvikling af robotter, Aarhus er stærk, når det handler om vand og Sønderborg er kendt for sine styrker indenfor den grønne omstilling og derfor skal vi hjælpe de små og mellemstore virksomheder, som arbejder med energibesparelser til at blive endnu bedre”, siger Kjeld Stærk til SønderborgNYT. Han fortæller, at det ikke alene er godt for de enkelte virksomheder:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Af de ting, som produceres i Sønderborg, så er det hele 58 procent, som eksporteres og det betyder flere arbejdspladser og også flere skattekroner i kommunekassen. Når vi så siger, at det især er de grønne virksomheder, vi skal spille endnu bedre, så skyldes det, at de udgør en stor del af de virksomheder, der eksporterer”.

I Sønderborg kan grønne virksomheder få rigtig god hjælp fra SDU og de kan læne sig op ad ProjectZero.

“Og når de små virksomheder, når dertil, at de kan ansætte en ingeniør, så vil det give dem betydeligt løft”, siger Kjeld Stærk.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er ikke politikernes opgave at gøre virksomheder gode. Vi skal folde mulighederne ud og så er det op til virksomhederne selv at gribe bolden. Har de brug for råd og vejledning, så kan de spørge sig for i Vækstrådet eller Erhvervsservice, som vil guide til det rette sted”, siger udvalgsformanden.

Til sommer kommer den store IAE-konference til Sønderborg og der er det vigtigt, at de små og store virksomheder sørger for at være synlige, så de bemærkes af deltagerne, som kommer fra hele verden.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og det er lige så vigtigt, at virksomhederne er synlige, når der er Tour de France og verdens øjne er rettet mod den grønne målby, Sønderborg”, siger Kjeld Stærk. Åbningen af Hotel Alsik har gjort, at der er kommet flere erhvervsturister til Sønderborg.

“Hotel Alsik bliver i fremtiden en fantastisk showcase for Danfoss, fordi alle de former for energioptimering, som Danfoss kan byde på, bliver en del af bygningen. På hotellet kan gæster opleve, hvor meget der kan gøres for energieffektivisere”, sagde daværende topchef Niels B. Christiansen fra Danfoss den 15. november 2015, hvor det første spadestik til havnehotellet blev taget.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Danfoss er jo den store spiller indenfor den grønne omstilling og derfor trækker den mange erhvervsfolk til”.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
13. august 2022 Politik, Sønderborg

Et skridt tættere på at flere af kommunens biler kører på el

13. august 2022 Politik

Natur-, Klima- og Miljøudvalget godkendte i marts Handleplan for grøn omstilling af persontransport. Et af tiltagene handler om at kommunen skifter benzin- og dieselbiler ud med elbiler. På onsdag skal Økonomiudvalget gerne nikke til udrulningsplanen. I forhold til at få sat ladestationer op, så forelægges sagen til Teknik-, By og Boligudvalgets beslutning, idet der er […]

Læs mere...