Udviklingsforum sætter gang i to projekter i Nordborg og Guderup

22. oktober 2021 Nordborg

Nordals bliver skønnere med to nye projekter, der netop er sat i gang af Udviklingsforum Nordals i henholdsvis Nordborg og Guderup.

I Nordborg laves der en lille bypark på den tidligere Faktagrund på Storegade. Udvikling af byparken tager udgangspunkt i de ideer, som en borgergruppe er kommet med ønsker til. Det bliver blandt andet mulighed for ophold og leg på pladsen samt mulighed for et lille madpakkehus, hvor man kan sidde i tørvejr.

Det skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi er nu så langt, at vores arbejde snart kan ses i gademiljøet. Den gamle Faktagrund bliver omdannet til et smukt lille anlæg, og Springvandsparken foran Nordborg Slot bliver udvidet, så området foran slottet bliver endnu mere attraktiv for beboere og turister”, fortæller Per Møller, der repræsenterer Nordborg Handel i Udviklingsforum Nordals.

LabLand Arkitekter er valgt til opgaven med at udvikle området og være bygherrerådgiver på selve anlægget af pladsen. Projektet udvikles og projekteres i oktober-november, hvorefter der tages tilbud hjem på anlægsarbejdet i december og januar. Selve anlægsarbejdet udføres i marts måned, så det står klar til foråret.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Guderup skal mosen udvikles til en attraktiv park for områdets beboere. Der skal blandt andet laves ny belægning af stien, så parken igen bliver let tilgængeligt for gående og cyklende samt beboere fra Guderup Plejecenter. I området vil der også blive lavet område med borde og bænke.

”Vi skal have åbnet mosen op, så den bliver mere indbydende. Beplantningen skal beskæres, så det bliver muligt at se vandet ude fra vejen, så man får lyst til benytte området. Og ved at lave et nyt opholds- og aktivitetsområde, så kan det mere skabe aktivitet i området. Det vil blive et stort aktiv for Guderup”, siger Lone Damm, der repræsenterer Guderup Bylaug i Udviklingsforum Nordals.

Rambøll er valgt til at løse opgaven og være bygherrerådgiver på anlægsarbejdet. Udviklingsarbejdet vil blive udført i tæt samarbejde med Guderup Bylaug og de to lodsejere Egen Menighedsråd og Sønderborg Forsyning, der ejer arealer i mosen.

Der er flere forskønnelsesprojekter på vej på Nordals. Nedrivning af Storegade 47 i Nordborg er det første, og arbejdet forventes at begynde i løbet af 2-3 uger. Grunden vil derefter blive indlemmet i Springvandshaven med græsplæne og beplantning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derudover kommer nedrivningen af Søndergade 4 i Guderup, som også forventes at ske inden årets udgang.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
3. december 2021 KV21, Sønderborg

KV21: Byrådets konstituering er på plads

3. december 2021 KV21

Torsdag aften blev der igen forhandlet om konstitueringen i det byråd, som tager over fra årsskiftet – og om det bliver en flertalsgruppe, som består af alle byrådets partier eller om alene af Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti og Enhedslisten, hvor Venstre, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige får rollen som opposition, bliver afsløret på et pressemøde fredag […]

Læs mere...