Ukrudtsbrænder årsag til brand

Brandmand på opgave. Arkivfoto.
Brandmand på opgave. Arkivfoto.
13. maj 2024 112 Skrevet af: Ole Kæhler

Mandag over middag rykkede Havnbjerg, Nordborg og Egens frivillige brand afsted til Skolevej i Havnbjerg til en brand, der var meldt som en industeribrand.

“Da vi kommer frem viser det sig, der er ild i noget isolering i et skur og den ild er hurtigt slået ned”, siger indsatsleder Jan-Erik Rasmussen fra Bredskab Sønderborg til SønderborgNYT.

“Vi tog fem-seks brædder ud af skuret og det var egentlig det”.

Han fortællere videre at årsagen til branden er brug af en ukrudtsbrænder – og det er anden gang i år, det er brug af ukrudtbrænder, som er skyuld i en brand. Første gang var den 14. april.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Der skal udvises stor forsigtighed med al åben ild ude i det fri, ukrudtsbrændere, engangsgrill, bål eller varme maskiner og vi i opfordrer folk til at tjekke hjemmesiden brandfare.dk inden de tænder eksempelvis grillen, et bål eller starter ukrudtsbrænderen”, siger Jan-Erik Rasmussen.

Uanset om det er grillkullene, ukrudtet eller marken, du gerne vil brænde af, så tænk på brandfaren.

”Vi vil meget gerne undgå brande og de konsekvenser ilden kan få for både boliger, haver, naturen, dyr og mennesker”, siger indsatslederen og opfordrer til, at man også tjekker brandfare.dk, inden man skal grille eller svitse ukrudt.

Artiklen fortsætter under annoncen

På hjemmesiden med brandfare-indekset, brandfare.dk og på DMIs tørkeindeks, DMI.dk/torkeindeks er der nyttige informationer og gode råd.

“Når vi nu alligevel er i haven eller nyder vejret på terrassen, så er det vigtigt at kaste et blik på lyskasser, her kan der godt ligge visne blade og lignende. De bør fjernes, fordi de let kan antændes af et henkastet cigaretskod. Hvis uheldet er ude, er Beredskab Sønderborg klar”.

Artiklen fortsætter under annoncen

21. maj 2024 Kultur, Sønderborg

Skal Sønderborghus tages af salgslisten?

21. maj 2024 Kultur

I sommeren 2022 besluttede Byrådet at sætte en række kommunale bygninger til salg, så der kunne spares penge, men nu opfordrer forvaltningen til, at Byrådet tager to bygninger af salgslisten. Det drejer sig om Sønderborghus og også Riecks Arkæologiske Stensamling i Svenstrup. Forvaltningen har talt med bestyrelsen i Sønderborghus, der ikke ønsker at overtage bygningerne […]

Læs mere...