Ulige udbudskonkurrence på lægevagtskørsel

27. januar 2016 Erhverv

Udbud er en fast del af det at være en offentlig virksomhed. I Region Syddanmark betyder det, at man flere gange om året skal sende opgaver i udbud, så private virksomheder har mulighed for at byde på de pågældende opgaver. Artiklen fortsætter under annoncen

dk/wp-content/uploads/2014/11/untitled1.png” alt=”retten” width=”261″ height=”193″ />

Region Syddanmark skal således – som en offentlig virksomhed – blandt andet udbyde transportopgaven af lægerne i lægevagten, når de skal på patientbesøg. En ordre på omkring 20 millioner kroner om året, skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Udbuddet skal medvirke til, at virksomhederne kan konkurrere om opgaverne på lige vilkår, og i sidste ende skal det give regionen mulighed for at få løst opgaven til den laveste pris.

Udbud udstiller problem

I seneste udbud vandt taxaselskabet DanTaxi opgaven, og det har fået limousineselskabet SIM Lægekørsel samt chaufførerne i dette selskab til at klage til Klagenævnet for Udbud.
SIM Lægekørsel har nemlig afgivet det laveste bud, men Region Syddanmark er alligevel tvunget til at vælge DanTaxi.

Taxa-selskaber fremfor limousine-selskaber

Trafik- og Byggestyrelsen fortolker nemlig taxilovgivningen således, at virksomheder med ”limousinebevilling” – downloadhvilket er tilfældet for SIM Lægekørsel  -kun kan foretage lægevagtskørsel, såfremt der i et udbud ikke er indkommet tilbud fra virksomheder med ”taxabevilling” – hvilket er tilfældet for DanTaxi.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk