Underholdende eftermiddag med Ulf Pilgaard

17. oktober 2020 Kultur
Ulf Pilgaard
Ulf Pilgaard

Lørdag eftermiddag var Ulf Pilgaard gæst i Brecklings Bogcafé, hvor værten, Allan Breckling blev jaget af scenen i Sønderborg Teater og sendt i opvasken – og så havde Ulf Pilgaard scenen for sig selv.

Ulf Pilgaard er født i Skive i 1940.

Hans far var teologiuddannet og det var sådan, at man langsomt rykkede op i hierakiet og lønrammerne.

“Så pludselig skulle vi til København, fordi min far kunne få en bedre stilling”.

Stedet var Vesterbro, det Ulf Pilgaard kaldte ‘Tove Ditlevsen-land’.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tilbage til Jylland

Lige inden Ulf Pilgaard skulle begynde i gymnasiet, havde hans far mulighed for igen at avancere og denne gang var det i Aarhus.

“Så vi skulle til Jylland igen og jeg begyndte på kathedralskolen. Dengang hed gymnasierne kathedralskoler og de lå kun i de byer, hvor der var domkirker. Så der blev ikke klækket mange studenter dengang”, sagde han.

Efter gymnasiet begyndte Ulf Pilgaard at læse teologi.

Væk fra forældrene

Artiklen fortsætter under annoncen

Som 21-årig boede Ulf Pilgaard stadig hjemme og han skulle bestemt opføre sig ordentligt. Men det gjorde han så ikke altid.

“Vi var en lille gruppe, der var på restaurant og fejre, vi havde bestået en prøve. Vi blev enige om at løbe fra regningen og det gjorde vi”, sagde Ulf Pilgaard.

Men restauratøren ringede til Ulf Pilgaard og hans far overhørte samtalen og kaldte ham en “Laban”.

“Der indså jeg, at jeg bare skulle væk og jeg søgte ind på teologistudiet i København og det lykkedes”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Begyndte på scenen

I København var jeg til optagelsesprøve i Studenterrevyen og kom med. Senere lavede de en lille teatergruppe og den lejede sig ind i et tomt teater, Alléscenen.

“Vi blev kaldt studenterskuespillere på bedste og nedladende vis”, sagde Ulf Pilgaard.

På Alléscenen bliver Ulf Pilgaard set af Stig Lommer, som sender Preben Kaas ind til en forestilling.

“Og jeg bliver ringet op og spurgt, om jeg ville være med i en børneforestilling, hvor flere af de kendte var med og så skulle Preben Kaas instruere”, sagde Ulf Pilgaard og lægger ikke skjul på, at det var stort.

Artiklen fortsætter under annoncen

Natmad der ændrer alt

På et tidspunkt ringer Preben Kaas til Ulf Pilgaard og inviterer til natmad.

“Og så blev jeg tilbudt en kontrakt på ABC-Teatret, som Preben Kaas havde”.

“Lønnen var 3000 kroner om måneden og til sammenligning tjente min far 2000 som præst”, sagde den kommende revystjerne, der undervejs møder sit hjertes udkårne.

Ulf Pilgaard fortæller om sin kommende hustru, Gitte, at både hun og han selv var med i en omrejsende forestilling og var nået til Silkeborg, hvor hans forældre skulle møde hende for første gang.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Gitte kommer lidt forsinket ned til det bord, hvor familen Pilgaard sad og skulle ha’ biksemad. Hun var sminket op til aftenens forestilling med kunstige øjenvipper og det hele. Slet ikke noget for min far”, sagde Ulf Pilgaard.

Bedre blev det ikke, da hans far kæmpede med at få ketchup ud af flasken og hele indholdet så lander på hans jakke, skjorte og bukser. Gitte knækker sammen af grin og min far bliver stiktosset”, sagde Ulf Pilgaard.

Ulf Pilgaard fortæller så, at det er trist, der er mennesker, der slet ikke har selvironi.

“Når der ikke er selvironi, så tager selvhøjtidligheden over”.

Leif Maibom kom og sang

Som afslutning på eftermiddagen kom Allan Breckling igen på scenen og han kaldte ‘Kunstmand Leo’ op, fordi kunstmanden havde lavet et flot kors til Ulf Pilgaard.

“Og så har vi en mand her i Sønderborg og han har skrevet revytekster i mange år og det er Leif Maibom”, sagde Allan Beckling.

“I marts skulle jeg have sunget en sang for dig. Men det blev ikke til noget. Og den skulle handle om dit 40 års jubilæum i Cirkusrevyen, som jo heller ikke blev til noget”, sagde Leif Maibom og tog så fat på sangen, der gik på melodien til en af Ib Schønbergs sange, Mariehønen.

Du kan også opleve Ulf Pilgaard

Hvis du ikke har oplevet Ulf Pilgaard, når han fortæller om sit fantastiske liv på film og skrå brædder, så kan du møde op ved Sønderborg Teater søndag fra klokken 14:30, hvor der sælges billetter til Ulf Pilgaards foredrag, der begynder klokken 15.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. oktober 2021 Uddannelse, Sydals

Nu skal børn finde ud af om kål smager godt

25. oktober 2021 Uddannelse

135 skoleklasser i Sønderborg Kommune deltager, når GoCook Smagekassen lander på 4 ud af 5 grund- og specialskoler i landets største madaktivitet på skolerne. Her skal børnene udforske kålens verden bevæbnet med pander og kokkekniv. Det store spørgsmål er: Smager kål godt? ”Spidskål og grønkål er blevet populær hos mange voksne, men kål har lidt […]

Læs mere...