Undersøgelse: Folk har det bare så dejligt ude på landet

11. november 2015 Sundeved Skrevet af: Ole Kæhler

Korte afstande, et godt fællesskab og personlig frihed er de primære årsager til, at danskere bosat i landområder er mere tilfredse end dem, der bor i de største byer, skriver KL.

Artiklen fortsætter under annoncen

Danskere bosat i landområder er de mest tilfredse i Europa. Det viser en undersøgelse af tilfredsheden i 32 europæiske lande, som Europa-Kommissionens statistiske kontor, Eurostat, står bag.Kær_byskilt_nyhedskarussel

Artiklen fortsætter under annoncen

Borgerne i de 32 lande er blevet bedt om at vurdere deres tilfredshed med livet fordelt på 10 forskellige parametre, og når man ser på tilfredsheden blandt de borgere, der bor i landdistrikter, kommer Danmark ind på en førsteplads.

På en skala fra 1-10 giver danske landdistriktsbeboere i gennemsnit 8,2 point, og det er akkurat nok til at snuppe førstepladsen fra Norge og Østrig, hvor tilfredsheden på landet scorer 8,1 point.

Danskerne er generelt et meget tilfreds folkefærd, men der er forhold ved de danske landdistrikter, som betyder, at smilbefolkningen dér er særligt tilfredse. Det mener Christian Bjørnskov, der er professor på Institut for Økonomi på Aarhus Universitet og har forsket i lykke.

Artiklen fortsætter under annoncen

»Når vi taler land og by i Danmark, er afstandene ikke så store. Så det er ikke så stort et problem at bo på landet i Danmark, som det kan være i andre lande. Der er relativt kortere ind til byer og arbejdspladser i Danmark, end der vil være i Spanien,« siger Christian Bjørnskov til Momentum, der står bag undersøgelsen.

Eurostat-undersøgelsen viser også, at folk bosat i danske landdistrikter er mere tilfredse end de, der bor i de danske storbyer

Artiklen fortsætter under annoncen

22. april 2024 Erhverv, Gråsten

Gråsten Maskinservice lavede et kalkuleret underskud

22. april 2024 Erhverv

De store toneangivende danske virksomheder bliver fremover udsat for krav, som de helt naturligt sender videre til de virksomheder, de samarbejder med. Kan virksomhederne ikke leve op til kravene, mister de ordre, og opgaven går videre til en konkurrent. Det er den verden Gråsten Maskinservice befinder sig i. Gråsten Maskinservice har igennem de seneste tre […]

Læs mere...