Undersøgelse: Krydstogtturisme er ikke værd at satse på

8. maj 2017 Erhverv

I Sønderborg er der stor begejstring over, at der kommer et krydstogtskib, som skal ligge et stykke fra kajen i Sønderborg, så turister, der agter at få fast land under fødderne, skal sejles ind i mindre båd.

Men inden Sønderborg Handel glæder sig alt for meget til at få fyldt pengekassen op, så er det en god idé at notere sig, at krydstogtturister i gennemsnit bruger 250 kroner, når de er i land.

Krydstogtsturister er de turister, som bruger færrest penge, når de besøger et sted. Det viser en undersøgelse lavet af et forskerteam fra Bergen Universitet med professor Svein Larsen i spidsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det norske forskerteam har interviewet 8000 turister, hvor 1300 af dem rejste med krydstogt og spurgt dem, hvor mange og hvad de brugte deres penge på.

“Det er ikke værd at investere i krydstogtsturisme. Turister fra et krydstogtskib er de turister, som lægger færrest penge i de byer, som de besøger. I gennemsnit bruger en krydstogtsturist 250 kroner, når de går i land, og det, som de bruger flest penge på, er kaffe”, siger Svein Larsen til Helsingør Dagblad.

Alle tallene i undersøgelsen er eksklusive boudgifter, og den viser, at turister, som bor på hotel, bruger flest penge. De bruger i gennemsnit 1000 kroner om dagen, mens campinggæster bruger det halve.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Når man taler om krydstogtsturister, er det også vigtigt at huske på, at det langt fra er alle, som går i land. Mellem 20 og 40 procent af et skibs gæster går aldrig ned ad landgangsbroen. De kan få alt på skibet”, siger Svein Larsen.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. maj 2022 Augustenborg, Samfund

Byudviklingsmesse: Det handler om Augustenborgs fremtid

23. maj 2022 Augustenborg

Hertugbyens Bevaringsforening arrangerer i samarbejde med flere andre foreninger en Borgerworkshop og Byudviklingsmesse, som skal finde sted søndag den 12. juni fra klokken 13 til 17 i Augustenborg-hallerne i forbindelse med kommunens Masterplan for Hertugbyen. Augustenborgs fremtid afhænger af, at det lykkes at renovere og genopbygge Augustenborgs gamle bydel og havn, et projekt som kommunen […]

Læs mere...