Undersøgelse: Krydstogtturisme er ikke værd at satse på

8. maj 2017 Erhverv

I Sønderborg er der stor begejstring over, at der kommer et krydstogtskib, som skal ligge et stykke fra kajen i Sønderborg, så turister, der agter at få fast land under fødderne, skal sejles ind i mindre båd.

Men inden Sønderborg Handel glæder sig alt for meget til at få fyldt pengekassen op, så er det en god idé at notere sig, at krydstogtturister i gennemsnit bruger 250 kroner, når de er i land.

Krydstogtsturister er de turister, som bruger færrest penge, når de besøger et sted. Det viser en undersøgelse lavet af et forskerteam fra Bergen Universitet med professor Svein Larsen i spidsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det norske forskerteam har interviewet 8000 turister, hvor 1300 af dem rejste med krydstogt og spurgt dem, hvor mange og hvad de brugte deres penge på.

“Det er ikke værd at investere i krydstogtsturisme. Turister fra et krydstogtskib er de turister, som lægger færrest penge i de byer, som de besøger. I gennemsnit bruger en krydstogtsturist 250 kroner, når de går i land, og det, som de bruger flest penge på, er kaffe”, siger Svein Larsen til Helsingør Dagblad.

Alle tallene i undersøgelsen er eksklusive boudgifter, og den viser, at turister, som bor på hotel, bruger flest penge. De bruger i gennemsnit 1000 kroner om dagen, mens campinggæster bruger det halve.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Når man taler om krydstogtsturister, er det også vigtigt at huske på, at det langt fra er alle, som går i land. Mellem 20 og 40 procent af et skibs gæster går aldrig ned ad landgangsbroen. De kan få alt på skibet”, siger Svein Larsen.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. juni 2023 112, Sønderborg

Det er tørt i haverne – vær forsigtig med havegrillen og ukrudtsbrænderen

2. juni 2023 112

Lige nu er det meget tørt i haverne og det øger risikoen for brand. “Man skal være opmærksom på risikoen for brand. Der skal udvises stor forsigtighed med al åben ild ude i det fri, engangsgrill, bål eller varme maskiner”, siger beredskabsinspektør Henrik Jacobsen fra Beredskab Sønderborg. Risikoen for at en brand spreder sig er […]

Læs mere...