Undervisningsministeren: VUC Syds ledelse og bestyrelse var ikke deres opgave voksen

23. januar 2019 Erhverv

I cirka ti år var Haderslevs Venstre-borgmester, H.P. Geil, formand for skandaleramte VUC Syd i Haderslev.

Nu får han – og den daværende direktør, Hans Jørgen Hansen – skarp kritik af undervisningsminister Merete Riisager, for at have kørt den sønderjyske voksenundervisningsinstitution ud på afgrundens rand, oplyser TV Syd.

“Rapporten viser, hvor galt det kan gå, når bestyrelse og ledelse for en selvejende institution ikke er sin opgave voksen”, skriver ministeren i en kommentar til en ny rapport, som tirsdag fastslog, at VUC Syd er så langt ude økonomisk, at den midlertidige ledelse har overvejet at lukke institutionen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når det ikke sker, så skyldes det, at det vil efterlade kreditorerne med tab på flere end 100 millioner kroner.

“Vi tror, det er muligt at lave en turn around for VUC Syd. Men det kræver, at det lykkes at finde gode løsninger med skolens kreditorer, lokalsamfund og medarbejderne”, sagde formanden for den midlertidige ledelse på VUC Syd, Laust Joen Jakobsen, tirsdag i forbindelse med offentliggørelse af en slank redningsplan for fremtidens VUC Syd.

Tidligere bestyrelsesformand afviser kritikken

Artiklen fortsætter under annoncen

Hans Peter Geil var formand for VUC SYD frem til 1 april 2018.

Han afviser ministerens beskrivelse af indsatsen som formand for bestyrelsen.

I et skriftligt svar til TV Syd skriver Hans Peter Geil:

“Vi har fulgt den procedure, der er i alle selvejende institutioner, underlagt ministeriets regler – om byggeri af ny skole, . Så jeg anerkender ikke ministerens påstand, at vi ikke var opgaven voksen”.

VUC SYDs omdømme blev ødelagt i sommeren 2017, hvor Radio 24syv afslørede ekstravagant udfoldelse af luksusrejser skjult som studieture, urimelige kunst- og forbrugsindkøb samt nepotisme med ansættelse af familiemedlemmer mv.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. december 2021 Politik, Sønderborg

1. behandling: Byrådets partier er enige om at ændre på forvaltningerne

1. december 2021 Politik

Siden kommunalvalget har de nyvalgte politikere haft flere forhandlinger, fordi de vil undersøge muligheden for at lave en flertalsgruppe, hvor alle partier med – og en del af den proces er at blive enige om den politik, der skal føres. Forhandlingerne betyder, at der skal ændres i kommunens Styrelsesvedtægter og den proces tog det sidden […]

Læs mere...