Undgå en bøde: Ny parkeringsregel gælder fra søndag

29. april 2022 Samfund
Slut med at parkere sådan her. Foto: Sønderborg Kommune
Slut med at parkere sådan her. Foto: Sønderborg Kommune

Søndag træder en ny parkeringsregel i kraft, så er du en af de mange bilister, der eksempelvis har for vane lige at sætte to hjul i en bred græsrabat mellem vej og fortov/cykelsti, når du parkerer hjemme på vejen, skal du fra den 1. maj være beredt på at kunne få andet end pollen til at sidde i viskerbladene.

Det fortæller Bjarne Duus-Jørgensen fra administrationen i Parkeringskontrol SYD.

”Det har længe som udgangspunkt været forbudt at standse eller parkere helt eller delvist på fortov i byerne. Det forbud gælder fra og med første maj nu også i skillerabatten. Det er vigtigt at have den nye regel in mente, hvis du vil undgå en parkeringsafgift”, siger han i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

En skillerabat er defineret som en rabat, der adskiller forskellige færdselsarter. Det vil altså sige en rabat, der adskiller for eksempel en kørebane med biler fra en cykelsti med cykler eller et fortov med fodgængere.

Det koster 510 kroner ikke at overholde den nye parkeringsregel.

”Som altid er den sikreste løsning at holde i vejbanens kant, men man skal naturligvis stadig være opmærksom på ting som skilte og vejkryds, så man er sikker på at overholde alle de andre regler om standsning og parkering, der evt. måtte gælde, der hvor man ønsker at standse eller parkere sin bil”, lyder det fra Bjarne Duus-Jørgensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Parkeringskontrol SYD laver offentlig parkeringskontrol i Sønderborg, Aabenraa og Tønder kommuner.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. maj 2022 Tour de France, Sønderborg

Nu hænger Tourens farver over handelsgaderne i Sønderborg midtby

23. maj 2022 Tour de France

Søndag fik René Larsen, Allan Kreutz og Lukas Grøndahl Hansen fra Vollerup Elservice set Sønderborg lidt fra oven. De skiftedes til at stå i en lift og hænge udsmykning, Tour de France-paraplyer, op i Jernbanegade og Perlegade. “Vi bruger gerne vores søndag på opgaven og også gerne nogle hverdagsaftener, så vi generer andre mindst muligt. […]

Læs mere...