Unge cyklede op på toppen og tættere på et job

7. november 2021 Samfund

Søndag eftermiddag kom en flok unge – 19 mand i alt – hjem fra Alpe d’Huez, som de har besteget på cykel efter først at have kørt hele vejen til Frankrig. En tur som er en del af projektet Unge på Toppen.

“Deltagerne har været gennem et længere forløb og målet er, at de får et job ud af at have deltaget”, siger projektmedarbejder Glenn Hollænder til SønderborgNYT, da de 19 unge landede ved Rådhustorvet.

Han fortæller at de alle har fået en succesoplevelse, måske den første nogensinde.

Artiklen fortsætter under annoncen

“De unge var med på turen, fordi de har fulgt et forløb, som vi har lavet og deres tur begyndte med, at Jobcenter inviterede udvalgte unge til et møde, hvor vi fortalte, hvad det hele går ud på”, siger Glenn Hollænder.

Efter at have hørt om Ung på Toppen, gik de unge hjem igen – og de af dem, som mente, at det var noget for dem, skrev en ansøgning og kom til en samtale.

“Vi fortalte dem, at de skulle møde hver gang og de skulle møde til tiden. Inden de mødte, så skulle de have spist morgenmad”, siger Glenn Hollænder, som er en af fire medarbejdere i projektet.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi kan ikke vide om de unge spiste morgenmad – men de skulle også have en madpakke med. Og det kunne vi kontrollere”, siger han.

Introforløbet varede fire uger, hvor der blev brugt tid på træning og på at få værdierne – med at møde til tiden og møde hver gang – på plads. Herefter blev hver enkelt deltager matchet med en virksomhed, hvor vedkommende skulle i praktik.

“Vi fik kontakt til virksomhederne gennem Jobcenter og tog afsæt i, hvad den unge gerne ville. Skemaet blev ændret, så vi var sammen med de unge og trænede med dem mandage og fredage. Resten af ugen var de på praktikstedet”, siger Glenn Hollænder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter 10-11 uger satte de unge sig på cyklerne på Rådhustorvet og kørte til Frankring, hvor turen sluttede på toppen af Alpe d’Huez. Og søndag var de hjemme igen. Trætte og stolte.

“Gevinsten i sidste ende er et job”, siger Glenn Hollænder

“Og der er 11 af dem, som nu har noget at stå op til. De er nemlig i kommet i arbejde eller har lovning på en ansættelse – eller skal i uddannelse. Et godt projekt og jeg er stolt af de unge mennesker”, siger Jan Prokopek Jensen, der er formand for Arbejdesmarkedsudvalget. Han lover, at de sidste otte deltagere også kommer videre.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. juni 2023 Kultur, Sønderborg

Skarp og underholdende sommerrevy

4. juni 2023 Kultur

Dette års udgave af Sønderborg Sommer Revy Show kommer flot omkring i adskillige aktuelle numre – og flere af dem er lokale. Der er lidt om ringridning, Als-Fynbroen, borgmesteren, vindmøller og så alt det andet fra nær og fjern, som de fleste af os også har en mening om. Hvis du kan li’ at blive […]

Læs mere...