Unge iværksættere dyster om at blive Syddansk mester

12. March Erhverv

Fonden for Entreprenørskab har onsdag Regionsmesterskab i Company Programme på Syddansk Universitet i Kolding, hvor de bedste ideer går videre til Danmarksmesterskabet den 18. april i Industriens Hus.

Som landsdækkende konkurrence for landets ungdomsuddannelser, har Company Programme samlet flere end 4.000 deltagere på landsplan, som alle dyster med deres eget unikke produkt. Formålet med konkurrencen er at samle landets iværksætterspirer med passion og drive, og at give dem et realistisk indblik i den proces man gennemgår for at blive selvstændig eller realisere den gode idé.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det Blå Gymnasium og EUC Syd er med

Efter et længere projektforløb på innovationslinjerne i Sønderjylland har Det Blå Gymnasium og EUC Syd flere elevhold med til regionsmesterskabet, hvor eleverne kæmper om de 14 pladser til Danmarksmesterskabet i København, skriver Fonden for Entreprenørskab i en pressemeddelelse.

Iværksætteri bliver et større og større fænomen i Danmark, og derfor afholdes denne idékonkurrence for de unge mennesker, der er interesserede for iværksætteri. Dette forløb skal være med til at give de unge mennesker den nødvendige viden og erfaring, og kombinere den energi og ambition der kræves for at opnå succes.

”Vores undersøgelser af undervisning, der involverer innovations- og iværksætteroplevelser i undervisningen, viser at de unge i højere grad bliver iværksættere og innovative medarbejdere i fremtiden. Præcis derfor afholder vi bl.a. Company Programme – Young Enterprise, som i år giver over 1000 unge studerende i Syddanmark muligheden for at udvikle og starte egen virksomhed. De unge arbejder på et helt realistisk grundlag og hvor virkelige, erfarne erhvervsfolk bedømmer arbejdet med virksomhedsidéen og vurderer hvor gennemtænkt hele set-up’et er”, siger regionslederen for Syddanmark, Mikkel Jensen.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk

Læs også...