Unge politikere går sammen om De Unges Folkemøde

11. november 2013 Uncategorized

Kultur- og Erhvervsudvalgsformand Stephan Kleinschmidt fra Slesvigsk Parti og Byrådskandidat Karsten Wohlgemuth fra Socialdemokraterne går sammen om at iværksætte De Unges Folkemøde i Sønderborg.

De Unges Folkemøde skal stille skarpt på de unge og de muligheder og udfordringer, de møder i samfundet og samtidig skabe en unik platform, hvor de unge debatterer med politikere, interesseorganisationer og erhvervsfolk osv. – kort sagt, demokrati i øjenhøjde under uformelle rammer.

I 2009 samledes 500 unge fra hele verden i Sønderborg til klimacampen Bright Green Youth, for at komme med deres bud på løsningen af fremtiden klimaudfordringer. Den succes bygger vi med De Unges Folkemøde videre på.

Artiklen fortsætter under annoncen

Karsten Wohlgemuth.

Karsten Wohlgemuth.

Stephan Kleinschmidt: Sønderborg ligger ganske vist langt fra Christiansborg og København men er til gengæld porten til Europa. Derfor forestiller vi os, at De Unges Folkemøde koncentrerer sig omkring Danmarks rolle i Europa og verden set fra de unges perspektiv. Sønderborg skal stå for internationalt udsyn, globalisering, samarbejde over grænserne og bro mellem kulturer.

Artiklen fortsætter under annoncen

De unge fortjener en platform, hvor de selv har mulighed for at sætte dagsordnen og fokusere på lige nøjagtig de temaer, der optager dem. Derfor er det også de unge selv, der skal være med til at planlægge og udstikke rammerne for De Unges Folkemøde.

Stephan Kleinschmidt.

Stephan Kleinschmidt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Karsten Wohlgemuth: Det er afgørende at de unge selv er en del af processen omkring De Unges Folkemøde. Det er dem, der har fingeren på pulsen og kan være med til at sammensætte et attraktivt og inspirerende program.

De Unges Folkemøde er en optimal mulighed for at få Sønderborg Kommune på de landsdækkende mediers dagsordnen. Samtidig vil det tiltrække masser af besøgende til Als og gavne byens butiksliv, hoteller og restaurationer. Til sammenligning omsatte Bornholm i 2013 for over 21 millioner kroner i de tre dage, Folkemødet stod på. På den lange bane vil De Unges Folkemøde være med til at brande Sønderborg som en innovativ kommune med store visioner.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2022 Sønderborg, Frivillige

Team Bodenhoff på tur på Als

24. september 2022 Sønderborg

Lørdag havde Team Bodenhoff, som cykler penge ind til Børnecancerfonden, det første stop ved Broager Sparekasse Skansen og derfra gik turen langs havnepromenaden til Hotel Sønderborg Strand, hvor Claus Bodenhoff gav et par af sponsorerne et synligt bevis på, at de hjælper ham. “Team Bodenhoff har ingen penge og dem, som vi samler ind, dem […]

Læs mere...