Unge politikere går sammen om De Unges Folkemøde

11. november 2013 Uncategorized

Kultur- og Erhvervsudvalgsformand Stephan Kleinschmidt fra Slesvigsk Parti og Byrådskandidat Karsten Wohlgemuth fra Socialdemokraterne går sammen om at iværksætte De Unges Folkemøde i Sønderborg.

De Unges Folkemøde skal stille skarpt på de unge og de muligheder og udfordringer, de møder i samfundet og samtidig skabe en unik platform, hvor de unge debatterer med politikere, interesseorganisationer og erhvervsfolk osv. – kort sagt, demokrati i øjenhøjde under uformelle rammer.

I 2009 samledes 500 unge fra hele verden i Sønderborg til klimacampen Bright Green Youth, for at komme med deres bud på løsningen af fremtiden klimaudfordringer. Den succes bygger vi med De Unges Folkemøde videre på.

Artiklen fortsætter under annoncen

Karsten Wohlgemuth.

Karsten Wohlgemuth.

Stephan Kleinschmidt: Sønderborg ligger ganske vist langt fra Christiansborg og København men er til gengæld porten til Europa. Derfor forestiller vi os, at De Unges Folkemøde koncentrerer sig omkring Danmarks rolle i Europa og verden set fra de unges perspektiv. Sønderborg skal stå for internationalt udsyn, globalisering, samarbejde over grænserne og bro mellem kulturer.

Artiklen fortsætter under annoncen

De unge fortjener en platform, hvor de selv har mulighed for at sætte dagsordnen og fokusere på lige nøjagtig de temaer, der optager dem. Derfor er det også de unge selv, der skal være med til at planlægge og udstikke rammerne for De Unges Folkemøde.

Stephan Kleinschmidt.

Stephan Kleinschmidt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Karsten Wohlgemuth: Det er afgørende at de unge selv er en del af processen omkring De Unges Folkemøde. Det er dem, der har fingeren på pulsen og kan være med til at sammensætte et attraktivt og inspirerende program.

De Unges Folkemøde er en optimal mulighed for at få Sønderborg Kommune på de landsdækkende mediers dagsordnen. Samtidig vil det tiltrække masser af besøgende til Als og gavne byens butiksliv, hoteller og restaurationer. Til sammenligning omsatte Bornholm i 2013 for over 21 millioner kroner i de tre dage, Folkemødet stod på. På den lange bane vil De Unges Folkemøde være med til at brande Sønderborg som en innovativ kommune med store visioner.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. september 2021 Broager, Samfund

Foreningen Broagerland 3.0 er blevet til virkelighed

27. september 2021 Broager

Med stiftelsen af Foreningen Broagerland 3.0 forleden, kom vi et stort skridt nærmere en realisering af projektet. Sikken et fremmøde og sikken en interesse for projektet, knap 50 personer mødte op, skriver initiativtagerne. Der var endda et par familier fra Flensburg-området som deltog. De havde fået kendskab til projektet ved et arrangement hos Sønderborg Tilflytterservice. […]

Læs mere...

RESERVER PLADS NU PÅ TLF. 30 89 15 49