Færre unge vil ind på pædagog-uddannelsen – det kan blive en udfordring også i Sønderborg

5. juli 2022 Erhverv

Mens pædagog-manglen nærmer sig kritiske tilstande flere steder i landet, tager søgningen til pædagoguddannelsen et foruroligende dyk. Uddannelsen har været nedprioriteret for længe, lyder kritikken i en pressemeddelelse fra BUPL-formand Elisa Rimpler.

4.546 kommende studerende har i år søgt ind på pædagoguddannelsen som deres første prioritet. Det er 1039 færre end sidste år, og antallet af ansøgere til pædagoguddannelsen er nu faldet med 19 procent siden sidste år.

Udviklingen er stærkt bekymrende, mener pædagogernes fagforening BUPL.

Artiklen fortsætter under annoncen

På blot et halvt år har daginstitutioner, SFOer og klubber rundt om i landet måttet opgive at finde en kvalificeret pædagog til en ledig stilling 4.360 gange. Og allerede i 2030 bliver der behov for yderligere 14.000 flere pædagoger for at følge med stigende børnetal og leve op til minimumsnormeringerne.

”Her i Sønderborg er vi ikke nået i mål med målsætningen om 80 procent pædagoger, 1o procent pædagogiske assistenter og 10 procent pædagogmedhjælpere i børneinstitutionerne og jeg har talt med BUPL om, hvordan vi kan rekruttere pædagoger”, siger Jesper Smaling, formand for Børne- og Uddannelsesudvalget til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han fortæller videre, at der alligevel ikke er akut pædagogmangel i Sønderborg.

“Vi er ikke så hårdt ramt, som de er flere andre steder og vi ser tilflyttere, som kom hertil, fordi de blev ansat i pædagogstillinger”, siger Jesper Smaling.

Han fortæller, at normeringen i daginstitutionerne og kvaliteten i uddannelsen har betydning for, om de unge har til tage en pædagoguddannelse.

”Og vi skal bestemt være med til at gøre noget for, at flere tager uddannelsen”.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. februar 2023 Kultur, Sønderborg

Prøv om du kan klar en vagt anno 1864 i skansen

4. februar 2023 Kultur

Prøv om du kan holde til en vinterdag i krigen 1864, hvor kulden bider, og dine fødder er våde. Dine fingre er iskolde, men geværet kan ikke lades med luffer på. Vandet i din feltflaske er frosset, og den sidste rest brændevin er drukket. Tilbage i mandskabsbarakken er der godt og varmt, men at forlade […]

Læs mere...