Ungevalgmøder på de syddanske erhvervsuddannelser op til regionsrådsvalget

12. september 2017 KV2017 Skrevet af: Ole Kæhler

Den 11. oktober er der vælgermøde på Det Blå Gymnasium kl. 12. Det er et af 15 ungevalgmøder som de syddanske erhvervsuddannelser holder sammen med Region Syddanmark.

Møderne skal være med til at løfte valgdeltagelsen blandt de studerende på erhvervsuddannelserne, skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Hvad stemmer vi om?

Hvorfor skal du stemme?

Og hvad laver et regionsråd egentlig?

Det er nogle af de spørgsmål, som de studerende på 15 syddanske erhvervsuddannelser kan få svar på, når Region Syddanmark og skolerne inviterer til ungevalgmøder frem mod kommunal- og regionsvalget 21. november.

Artiklen fortsætter under annoncen

Regionsdirektør i Region Syddanmark, Jane Kraglund, siger:

“Det er en utraditionel type valgmøder, og vi håber, at de kan medvirke til, at de studerende får øjnene op for de muligheder, der ligger i at benytte deres stemmeret.  Unge har generelt en lav stemmeprocent, og det gælder særligt unge på erhvervsuddannelserne. Møderne skal være med til at styrke kendskabet til regionerne og skærpe interessen for, hvad en stemme til regionsvalget kan betyde”.

Ikke en paneldebat

Artiklen fortsætter under annoncen

På møderne deltager 4-6 regionale politikere, som har en aktiv rolle, der blandt andet indebærer, at de skal være en del af en samtalesalon.

Danske Regioner har sammen med Ungdomsbureauet udviklet et koncept for møderne, der gør, at det ikke bare bliver en klassisk paneldebat. Under møderne skal de studerende være både fysisk og mentalt aktive, og de kommer til at indgå i dialog med både hinanden og de deltagende regionale politikere.

Det første møde finder sted i uge 37, mens det sidste ligger i uge 45.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvert møde tager halvanden time.

 

19. april 2024 Uddannelse, Sønderborg

Rektor kan ikke sige om der skæres ned på SDU i Sønderborg

19. april 2024 Uddannelse

Forligspartierne er enige om, at der i forhold til et gennemsnit af optaget mellem 2018 og 2022 fremadrettet skal beskæres otte procent i antallet af nye akademiske bachelorstuderende. På grund af den demografiske udvikling – og mindre ungdomsårgange – er procenttallet efterfølgende blevet opjusteret, så der på nationalt niveau skal optages ca. 10 procent færre […]

Læs mere...