Universe: Andreas Mogensens rumkapsel står klar til Teknologiens dag

16. maj 2019 Erhverv

Universe vil gerne begejstre børn og unge for naturvidenskab, iværksætteri og teknologi og derfor bliver en dag som Teknologiens dag, udvidet med endnu flere spændende aktiviteter, der kan give gæsterne et større indblik og forståelse i teknologiens mange muligheder.

Virksomheden Virsabi deltager med en haptisk stol og VR-briller, der kan give de heldige en oplevelse af at sidde ved siden af den kendte danske astronaut Andreas Mogensen på hans hjemrejse til jorden. Tilmelding og lodtrækning sker på dagen, skriver Universe.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Med 28.000 km/t hjem til jorden sammen med astronaut Andreas Mogensen har vi skabt en helt unik VR-oplevelse, som er både lærerig og underholdende. De gæster der sidder i den haptiske stol oplever også en unik lyd der er udviklet i samarbejde med B&O”, siger Mikael Jæger Jensen, Creative Director i Virsabi.

Gæster der møder op den 25. maj med en ”Ole opfinder” i blodet kan få deres idé afprøvet ved en patentrådgiver fra Danfoss, som gennemgår alle ideerne og giver input.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tesla model X, model S og Tesla 3 kan udforskes og afprøves med en køretur rundt i området. Tilmelding skal ske i parken på dagen. Virtuel Reality og augmentet reality teknologi bliver på mange måder et gennemgående tema og flere af udstillerne har VR udfordringer med der giver de fremmødte voksne og børn visuelle og mystiske oplevelser, de ikke har set før.

Den nye SaltPower-udstilling åbner også på dagen.

Udstillingen er bygget op omkring den første prototype for SaltPower – en idé som Jørgen Mads Clausen fik på Geotermisk Anlæg i Sønderborg. Her serverede direktøren for Sønderborg Fjernvarme, Erik Wolff, et glas geotermivand for at vise, hvor saltholdigt vandet var. Ved smagen af det salte vand slog tanken straks ned i Jørgen Mads Clausen, at dette vand måtte kunne bruges til at lave energi via saltkraft.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi er meget stolte over at kunne præsentere et så spændende projekt som Saltpower. Det er et nyt forskningsprojekt, der giver alle vores gæster mulighed for at blive klogere på hvordan simple teknologier, kan blive til en innovation når man sætter dem sammen. Vi tror på at SaltPower kan blive en vigtig energikilde i fremtiden”, siger Mathilde Hoeg, projektleder i Universe.

Saltpower-udstillingen vil i denne sæson formidle og inspirere børn og deres familier om saltkraft, osmose og iværksætteri.

Artiklen fortsætter under annoncen

Program

Kl.10 – 17: Parken er åben

Kl.10 – 17: Rumkapsel og VR-rumtur

Kl.10 – 17: Fortælling og patent. (15 min. fortælling per time)

Kl.10 – 17: VR-udstillere i parken

Kl.10 – 17: Prøvetur Tesla

Kl.11 – 11:15: Jørgen Mads Clausen indvier Saltpower

Kl.13.30 – 14.30 – 15.30: Demonstration ved Saltpower

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. november 2021 Erhverv, Sønderborg

Små og mellemstore virksomheder i Sønderborg mødes af klimakrav fra kunderne

28. november 2021 Erhverv

Klimakampen er kommet til de små og mellemstore virksomheder, som i stigende grad bliver mødt med krav om at blive klimaklar og det var hovedbudskabet, da Sønderborg-områdets små- og mellemstore virksomheder mødtes til ProjectZeros SMV-konference tidligere på måneden. Det skriver ProjectZero. Næsten halvdelen af de danske SMV’er er allerede i gang med at udarbejde klimamål, […]

Læs mere...