Universe: Et væld af blomster i oplevelsesparken

26. juni 2013 Kultur

Oplevelsesparken på Als leverer ferieoplevelser for hele familien i særklasse – også parkens grønne områder er en oplevelse ud over det  sædvanlige. Universe har i denne sæson introduceret et svævende træ. Parkens mange blomster og planter er med til at gøre oplevelsen i  Universe til en helstøbt oplevelse.

 10.000 sommerblomster

Universe udplanter hvert år over 10.000 sommerblomster. Fra slutningen af maj til Grundlovsdag den 5. juni udplantes over 100 forskellige sorter  af sommerblomster i hele parken.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvert år introduceres nye sorter med det formål at teste vækst og udseende. De fleste frø indkøbes i England og bliver herefter drevet frem hos  en lokal gartner. Der er mange af de klassiske sommerblomster i Bitten Have f.eks. Sommerasters, Morgenfruer og Tallerkensmækker – sidstnævnte  har i øvrigt skønne spiselige blomster, der smager af peberrod.

– Universe grønne områder udvikler sig konstant. I denne sæson har vi etableret et løg og knoldbed og til manges undren plantet et træ, som  svæver i luften. Vi ønsker til stadighed at pirre til gæsternes nysgerrighed og give gæsterne en mindeværdig oplevelse. Har gæsterne spørgsmål  om planter, står vi gerne til rådighed. Der er i øvrigt også navne på samtlige blomstersorter i parken, siger chefgartner i Universe Gert Jensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Svævende træ i Universe

Universe har nu både et træ plantet på hovedet og et svævende træ. Det svævende træ er hængt op mellem nogle pæle og vandet manuelt.  For at beskytte rodnettet er den beskyttet i sækkelærred. Træet er en Gulbladet Tretorn, som udmærker sig ved at have meget lysegrønne blade.-

 

Løg- og Knoldbed med over 1.500 planter

I centrum af parken – i området EnergyLab er der etableret et nyt løg og knoldbed. Der er plantet 800 georginer (Dahlia), over 200 gladiolus,  masser af have Gloksinia, Canna, liljer, Begonia knolde i et væld af farver i alt er der over1.500 knoldplanter plantet i bedet omkring det  svævende træ.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Bittens Have i fuldt flor

For blot et år siden blev Bittens Have indviet i Universe i anledningen af Fru Bitten Clausens 100 år. Haven viser hvordan en have så ud for  100 år siden. Samtidig indeholder haven elementer fra Bitten Clausens egen have. Bittens Have er anlagt af parkens gartnere efter kyndig  vejledning fra Bitten Clausen.Typisk for haver for 100 år siden er buksbomhække, grusstier og bede og stier kantet med mursten. Ofte anvendte  man rester af mursten fra da huset blev bygget. Som for 100 år siden er der plantet i rækker – modsat i dag, hvor man ofte planter i bede.  Det ses tydeligt foran drivhuset, hvor der er plantet lange rækker af diverse sommerblomster og stauder. I et hjørne af Bittens Have er der  en nyttehave med drivhus og mistbænke med grøntsager, krydderurter, spiselige blomster og bær. I Bittens Have er det tilladt både at dufte  og smage.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2023 112, Sønderborg

Mindre brand i en kompostbunke

24. september 2023 112

Søndag – kort efter middag – kørte Ullerup Frivillige Brandværn til en mindre brand på Gl. Landevej i Vester Sottrup. “Her var der en, som havde smidt noget aske fra pillefyret ud i kompostbunken og så gik der ild i den”, siger indsatsleder Henrik Jacobsen fra Beredskab Sønderborg til SønderborgNYT. “Det er meget vigtigt, at […]

Læs mere...