Universe og Kina-virksomhed har skrevet under på en aftale om at samarbejde

26. september 2019 Erhverv

Torsdag eftermiddag blev der skrevet under på en samarbejdesaftale mellem kinesiske FANS Company Management og Universe – en aftale, der kommer til at sætte præg på et væld af kulturcentre i Kina og også i Universe. I Kina er FANS Company Management ved at planlægge ti oplevelsescentre, som tager udgangspunkt i Danmark og den danske kultur.

Direktør Torben Kylling Petersen førte pennen for Universe og for FANS Company Management var det direktøren, Mr Ji, der skrev under.

“Jeg er utrolig stolt over, at vi er blevet udvalgt som dansk samarbejdspartner til udvikling af et nyt STEM-baseret aktivitetsområde flere steder i Kina. Det bekræfter i høj grad værdien af vores Universe-koncept med fokus på leg og læring. Jeg tror også, at vi vil se vores oplevelsespark i Nordborg få gavn af dette nye samarbejde i fremtiden”, siger direktør i Universe Science Park, Torben Kylling Petersen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han forklarer, at de kinesiske centre og Universe har det tilfælles, at der hele tiden skal udvikles.

“Og med samarbejdet kommer der flere muskler bag udviklingen – både i Universe og i Kina, hvor regeringen har sagt, der skal laves flere end 1000 kulturcentre og de ti af dem bliver med afsæt i Danmark og dansk kultur. Og at vi er kommet i betragtning som samarbejdspartner, det er jeg stolt af”, siger Torben Kylling Petersen til SønderborgNYT.

Centrene i Kina ønsker at byde på autentisk dansk kultur og undervisning. Den danske tilgang til STEM-undervisning og begejstring, som kendt fra Universeparken, er helt ukendt i Kina. Det er det, som det nye konsortium ønsker at gøre op med.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Ikke alle kinesere kan transporteres til Danmark for at opleve vores dejlige land. Derfor bringer vi et lille stykke af Danmark til dem”, siger danske Casper Tollerud, som er talsmand for det kinesiske konsortium.

Det første håndgribelige bevis på samarbejdet betyder, at Universe har ansat en dedikeret udviklingsressource. Første opgave bliver at få det første center, som allerede er under opbygning, klar til kinesiske gæster allerede i 2020.

På den lange bane forventer Universe, at aftalen også smitter positivt af på parken i Nordborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Aftalen giver mulighed for samarbejde omkring udvikling, så parterne deler udviklingsomkostningerne til nye attraktioner og udstillinger.

“Hvad der kommer ud af samarbejdet har Torben Kylling Petersen ikke et bud på.

“Jeg kan ikke sige, hvad samarbejdet giver Universe af nye ting og udstillinger, fordi udviklingen endnu ikke er begyndt”.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk