Universe: Vær med til at lave kæmpe billede af Albert Einstein

8. oktober 2021 Erhverv
Pressefoto
Pressefoto

Der skal i løbet af ‘kartoffelferien’ produceres cirka 4000 mindre kartoffeltryk i Universe og til sidst bliver de til et kæmpe billede på 3,4 X 3,8 meter af Albert Einstein. De gæster, der har mod på at deltage, kan prøve kræfter med et eller flere kartoffelpixels, som er kartoffeltryk med akrylmaling på en krydsfinerplade.

Det skriver Universe i en pressemeddelelse.

Den tyske kunstner Kerstin Maywald står i spidsen for hele processen omkring det store kartoffeltryk af den kendte videnskabsmand.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det bliver spændende at deltage i skabelsen af et kæmpe kartoffeltryk, hvor små pixels bliver sat sammen til et stort billede. Jeg har ikke tidligere på den her måde sat små kunstværker sammen, som er fremstillet af så mange forskellige mennesker. Det bliver en fantastisk dejlig at opleve det sammen med gæsterne og en god udfordring, hvor mine grafiske evner helt sikkert bliver en fordel”, siger Kerstin Maywald fra Kunstwerkstatt i Großhansdorf.

De ca. 4000 plader og rammen som de skal side på, er gjort klar til gæsterne, men de besøgende skal selv udskære kartoflerne og male pladerne. Formålet er på en sjov og interaktiv måde at visualisere, hvad pixel er. Der bliver fremstillet ca. 4000 kartoffelpixels til portrættet af Albert Einstein og hvis man sammenligner det med pixels i et Fuld HD TV, så er der 2073600 millioner pixels i tv-et.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ud over det store kartoffeltryk vil der være et hav af kartoffellege, såsom kartoffelkast i hyggelige boder, leg med kegler, Kalaha, Kryds og Bolle og meget mere. Man kan smage cremet Kartoffelsuppe, Potatodogs og hvis man som gæster i parken er friske på at dyste imod hinanden i familien, kan man prøve ’cykelblendere’, hvor man skal cykle og generere motorkraft til sin helt egen smoothie.

Pixelworkshop og boder er åbne i parkens åbningstid kl.10.00 – 17.00.

Kunstneren Kerstin Maywald kan man møde mellem kl. 11.00 – 14.00 på alle dage.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. juni 2023 Politik, Sønderborg

Avnbøløstenborgere spurgte om Venstre og Socialdemokratiet holder ‘vindmølle-løfterne’ fra 2013

1. juni 2023 Politik

Op til onsdagens byrådsmøde demonstrerede en gruppe såkaldte nærborgere til Avnbøløsten imod, at deres område kommer med i Kommuneplanen, som et sted, hvor der kan stilles vindmøller op. De demonstrerende borgere mener, at det forringer deres levested – i forvejen er de generet af motorvejen. Iøvrigt er det tredje gang på 10 år, de kæmper […]

Læs mere...