Universes Beat the Storm er for alvor blæst i gang

6. juli 2022 Erhverv
Pressefoto
Pressefoto

Det helt nye område, Air Zone, med oplevelsen Beat the Storm, er nu for alvor blæst i gang i oplevelsesparken på Nordals og gæsterne kan prøve kræfter med en vindmodstand af orkanstyrke. Storm attraktionen er den første af sin slags i verden og parkens gæster har taget godt imod den blæsende nyhed.

”Vi kan se og mærke at vores gæster synes det er en vild og fascinerende oplevelse, at kæmpe imod vinden. De prøver først vindsimulatoren med en vindstyrke på omkring 100 km/t, der svarer til stærk storm og vælger selv herefter om de ønsker at kæmpe imod yderligere vindmodstand med helt op til 130 km/t, der er orkanstyrke”, siger projektleder Troels Nim Andersen fra Universe og fortsætter:

Artiklen fortsætter under annoncen

”De fleste ønsker at fortsætte og her kan de for alvor mærke vinden og betydningen af, hvordan de bruger kroppen for at nå op i den anden enden og stoppe tiden, der måler hvor lang tid de bruger på banen. Man forstår først orkanstyrke, når man har kæmpet mod den, udtaler Troels Nim Andersen, projektleder i Universe”, siger han i en pressemeddelelse.

Området som Beat the storm er placeret i, hedder Air Zone og ved hjælp af forskellige opstillinger med udfordringer til gæsterne, formidles der læring om vind. Hvad er luft og vind og hvordan påvirker det os som menneske, kan vi få luften til at bevæge sig og hvordan kan vi selv ændre på vores form for at formindske vindmodstanden, når vi bevæger os ude i en storm eller orkan. Alle disse spørgsmål og mange flere bliver der rig lejlighed til at få svar på i området Air Zone, der ser nærmere på en af naturens helt store kræfter.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Bitten og Mads Clausen Fonden har støttet Storm og Air Zone og på den måde været med til at give vores gæster endnu flere aha-oplevelser, når de besøger Universe og det er jo fantastisk”, siger direktør Torben Kylling Petersen.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
12. august 2022 Kultur, Sønderborg

Kulturens huse skal sælges – uden det rammer indholdet

12. august 2022 Kultur

Kommunen har planer om at sælge sin del af Alsion, som blandt andet omfatter koncertsalen – og Sønderborghus og Sønderborg Teater skal også på salgslisten. “Det er vigtigt for mig, at brugerne af de tre steder drages ind i processen, så vi kan bevare den kultur, som vi har i Sønderborg”, siger Christel Leiendecker, som […]

Læs mere...