Universes chefgartner og kvinde fra Sønderborg med i TV-udsendelsen: De Grønneste Fingre

13. august 2020 Kultur

I en helt ny tv-konkurrence fra TV Syd kæmper en flok dygtige amatører om at bevise deres talent indenfor blomsterbindingens ædle kunst. En af deltagerne er en kvinde fra Sønderborg, og dommeren er ingen ringere end chefgartneren fra Universe Science Park. I gennem seriens syv programmer skal han bedømme deltagernes fantastiske og fantasifulde blomster-kreationer og kåre vinder af “De Grønneste Fingre”. Premiere den 6. september.

Et smukt underholdningsprogram

Seerne kan glæde sig til et inspirerende og medrivende tv-program, som er optaget i smukke omgivelser her på Als i oplevelsesparken Universe. Men det er også en spændende programserie, som i bogstavelig forstand byder på både blod, sved og tårer. De spirende blomsterbinder-talenter vil nemlig gå langt for at vinde konkurrencen og bevise, at de har “De Grønneste Fingre”, og niveauet er tårnhøjt i denne første sæson.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lokal deltager og dommer

En af de seks blomster-entusiaster, der medvirker i programmet, er en kvinde fra Sønderborg, nemlig 41-årige Malene Augustenborg. Hendes betagelse af blomster startede i en tidlig alder, da hun som barn boede tæt på en kirkegård. Her så hun de mange smukke blomster og besluttede sig for bruge dem i buketter til hendes mor:

“Jeg vidste ikke helt, hvad blomsterne på de her grave handlede om, så jeg fik en forklaring på, hvorfor jeg ikke skulle tage dem. Det forstod jeg ikke, for de døde kunne ikke se dem og havde ingen glæde af dem, men det havde min mor. Jeg fik i stedet lov af graveren til at tage blomster fra deres kompost, hvor de halvvisne blomster blev smidt hen. Så jeg fortsatte med at lave buketter der fra og fra haven,” siger Malene Augustenborg i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Malene Augustenborgs store interesse for blomster, har varet ved lige siden, og i ‘De Grønneste Fingre’ får hun rig mulighed for at vise, hvad hun kan. I løbet af seriens syv programmer skal hun og de andre deltagere skabe alt fra personlige buketter til imponerende og nyskabende blomsterdekorationer, og en af dem, der skal bedømme kreationerne, er også en sønderjyde. Gert Jensen fra Ulkebøl er den ene halvdel af et kompetent dommerpar.

Til dagligt er han chefgartner i oplevelsesparken Universe Science Park, hvor programmet optages, og derudover har han en royal fortid som gartner for selveste Dronning Ingrid.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. oktober 2021 Erhverv, Nordborg

Bitten & Mads Clausens Fond fylder 50 år

25. oktober 2021 Erhverv

Bitten & Mads Clausens Fonds jubilæum markeres den 29. oktober kl. 13, med en festligholdelse på kunsthalspladsen på havnefronten mellem Multikulturhuset og Alsik. Her vil bestyrelsesformanden for Bitten & Mads Clausens Fond, Peter M. Clausen, overrække to jubilæumsgaver fra Fonden til Sønderborg Kommune. Skatteminister Morten Bødskov taler ved overrækkelsen af jubilæumsgaverne. Derudover deltager Sønderborgs byråd, […]

Læs mere...