Usikkert om danskere kan grænsehandle eller ej

7. november 2020 Samfund

Udenrigsministeriet fraråder fortsat alle ikke-nødvendige rejser til Tyskland og fra søndag skal rejsende fra hele Danmark – undtagen Færøerne og Grønland – i karantæne ved indrejse i Tyskland.

Hele Danmark erklæres dermed for risiko-område fra 8. november.

Fra søndag skal rejsende fra hele Danmark være i karantæne, når de krydser grænsen til Tyskland, meddelte Udenrigsministeriet på sin hjemmeside.

Grænsependlere er undtaget.

Grænsehandel

Fredag aften meldte  Det Danske Generalkonsulat i Flensborg ud på Facebook, at de nye tyske karantæneregler sætter en stopper for dagsturisme over grænsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den sætning er nu taget ud af opslaget, mens Udenrigsministeriets Borgerservice er ved at klarlægge med myndighederne i Slesvig-Holsten, hvordan undtagelserne kan og bør fortolkes.

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
6. december 2021 Sydals, Frivillige

Nu skal der samles affald på Kegnæs

6. december 2021 Sydals

Skal du med Folkebevægelsen mod affald i naturen til Kegnæs og samle affald på søndag? Målet er at samle affald langs hele kysten rundt på Kegnæs, ialt ca 16 kilometer. Indsamlingen er støttet økonomisk af Miljøministeriet, hvor vi har meldt os til at lave otte indsamlinger i 2021/2022. “Vi mødes ved spejderhytten tæt på Kegnæs […]

Læs mere...