Uskøn debat om ansøgning fra den arabiske forening

30. september 2020 Politik

På onsdagens byrådsmøde i Sydals-Hallen i Tandslet havde Dansk Folkeparti sat en ansøgning fra den arabiske forening på dagsordenen og det gjorde partiet, fordi sagen ikke tog den drejning, som de ønskede, på udvalgsmødet.

“Vi skal derfor tage stilling til, om vi skal bede forvaltningen undersøge mulighederne for, at den arabiske forening kan have deres aktivieter i lejede lokaler i Porsgrunngade i Sønderborg”, sagde borgmester Erik Lauritzen. Efter en længere og uskøn debat blev resultatet, at 27 byrødder stemte for, at forvaltningen arbejder videre med sagen, mens Dansk Folkeparti stemte imod.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi er kun 30 tilbage til resten af mødet, fordi Jesper Smaling er kørt hjem til veerne”, sagde borgmesteren.

Foreningsaktivieterne generer i gaden

“Lige nu har den arabiske forening aktiviteter i Porsgrunngade og det har de ikke fået lov til. Gaden ligger i et område, vi selv har bestemt, skal være et beboelsesområde og aktiviteten kræver et større antal parkeringspladser”, sagde Stefan Lydal fra Dansk Folkeparti.

Aase Nyegaard, der er udvalgsformand, er ked af, at sagen blev sendt i Byrådet.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Flertallet i Teknik- og Miljøudvalget ville have forvaltningen til at undersøge, om det er muligt at lave en parkeringsløsning og til at se på eventuelle støjgener. Og så sender Dansk Folkeparti sagen ud af hænderne på udvalget og i Byrådet”, sagde hun.

“I første omgang har forvaltningen sagt, at foreningens aktiviteter ikke kan passes ind i boligområdet uden der kommer væsentlig gener for naboerne”, sagde Stefan Lydal og tilføjede, at både han og forvaltningen har modtaget klager fra gadens beboere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tager sig af unge

“Uanset hvor den arabiske forening får et lokale, så kommer der klager. Folk mener, muslimer er farlige og det er de jo ikke”, sagde Svend Erik Petersen fra Socialdemokratiet.

“I bygningen vil de holde møder, bede og tage sig af deres unge mennesker”, sagde han

DF vil ikke finde en løsning

“Vi nåede ikke langt i debatten, inden der blev sagt, jeg ikke vil finde en løsning. Det er for lavt. Og det er også for lavt, at racismekortet blev trukket”, sagde Stefan Lydal og tog fat på sagens kerne:

Artiklen fortsætter under annoncen

“I ansøgningen kalder den arabiske forening stedet for et forsamlingshus. Men det er en moske og det betyder masser af trafik hver fredag middag. Forvaltningen skønner, at der skal bruges omkring 30 parkeringspladser og dem er grunden ikke stor nok til”.

Borgmesteren fik pointeret, at ingen af byrødderne havde kaldt Stefan Lydal for racist. Og derefter var det Daniel Staugaards tur til at få ordet.

“Alle ansøgninger skal behandles lige. Det går jeg ind for. Men her handler det om, at en imam – bag lukkede døre – kan påvirke unge mennesker. Ja. lad os bare få svesken på disken, sagde Venstres Daniel Staugaard.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Fra min tur rundt i de såkaldte ghettoområder ved jeg, at imamer har stor indflydelse på unge mennesker og imamer udøver social kontrol. Også her i Sønderborg”, sagde Venstremanden og tilføjede:

“Hvis vi ender med at tillade en moske i Porsgrunngade, så skal der holdes godt øje med aktivieterne”.

Lydal er en god debattør

“Jeg anerkender, at Stefan Lydal er en god debattør og det skyldes hans måde at debattere fagligt og på højt niveau. Det samme kan jeg ikke sig om Daniel Stauggaard. Diskussionen handler ikke om imamer, men om noget teknisk”.

“At sige, jeg ikke går ind for religionsfrihed er barnligt af Jesper Kock”, sagde Daniel Staugaard, der straks blev afbrudt af borgmesteren, som er ordstyrer på byrådsmøder.

“Hold dig til sagen”, sagde borgmesteren.

“Jeg svarer og det kan du ikke gøre noget ved”, lød det fra Daniel Stauggaard.

“Jeg vil ikke ha’, at nogen siger, at andre opfører sig barnligt”, sagde Erik Lauritzen.

SønderborgNYT sendte live-tv fra byrådsmødet og du kan se behandlingen af punktet med ansøgningen fra den arabiske forening på SønderborgNYTs Facebookside.

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. august 2021 Erhverv, REGIONALT

HLT-Service har el-varebiler som dækker virksomhedernes behov

5. august 2021 Erhverv

HLT-Service i Aabenraa sælger varevogne af mærket Maxus og der er stor interesse for bilerne fra både kommuner og større virksomheder, siger Poul Linnet fra HLT-Service. Interessen skyldes både kørselsøkonomi og klimaet. “Det er med elbiler, som det er med mobiltelefoner. Der udvikles hele tiden og Maxus-varevogne dækker langt de fleste virksomheders behov. Også håndværkernes”, […]

Læs mere...