V: Ordførere talte om grænsehandel, flygtninge og nul-vækst

17. september 2014 Politik

Onsdag aften samlede Venstre omkring 50 tilhængere plus en enkelt SF’er til en snak om Venstres politik og om, hvordan det er at have en

Omkring 50 deltog i Venstres debatmøde: Den varme Stol.

Omkring 50 deltog i Venstres debatmøde: Den varme Stol.

Artiklen fortsætter under annoncen

rolle på den politiske scene. Og selvfølgelig blev to ordførere sat i de varme stole. Det var ordfører Inger Støjberg fra Folketinget og Peter Hansen fra Byrådet.

Ja til grænsehandel

Christiansborg-politikeren kunne berette, at hun selvfølgelig havde været et smut over grænsen og købe cola. Og det er der en god forklaring på.

 • Jeg drikker rigtigt mange cola, så valget var at hente i Tyskland eller arbejde sort, siger Inger Støjberg. Og når hun ikke vil arbejde sort, så måtte hun lige køre en lille omvej – som så mange andre gør – til Sønderborg. Hun nåede heldigvis Knøss’ Gaard i tide.
 • Artiklen fortsætter under annoncen

Ordstyrer Claus Klaris forklarede, at det i al sin enkelhed handlede om at stille spørgsmål til de to folkevalgte og Claus Klaris selv ville sikre, at flest muligt kom til orde.

Der er politikere på Christiansborg, der er sikre på, at det med at virksomheder hyrer billig udenlandsk arbejdskraft kan be

Inger Støjberg sad mageligt, mens Peter Hansen balancerede på en klaverbænk.

Inger Støjberg sad mageligt, mens Peter Hansen balancerede på en klaverbænk.

Artiklen fortsætter under annoncen

kæmpes ved at der lovgives om mindstelønnen. En Venstremand ville lige vide, om Venstre på Christiansborg er af samme opfattelse.

 • Det er vi slet ikke. Vi har en god model i Danmark og den har fungeret i over 100 år, siger Inger Støjberg, som kunne tilføje, at der er andre europæiske lande, der gerne vil kopiere den danske model.

 • Jeg er fra SF og er for en gangs skyld enig, siger Erik Bach fra SF og den enighed fangede Inger Støjberg straks.

 • Så er det vist nu, jeg bør være bekymret, siger hun.

 • Artiklen fortsætter under annoncen

Flygtninge

I den her tid flygter virkeligt mange mennesker ud af Syrien, men selvom det er forståeligt og selvom Danmark – og dermed Sønderborg  – selvfølgelig skal hjælpe, så skal der stilles spørgsmål omkring det uventede store antal – og det gjorde Tage Petersen, der både sidder i Byråd og Regionsrådet.

 • Er der en grænse for, hvor mange vi skal sige ja til at tage imod, spørger han.
Inger Støjberg gjorde det så flot, at SF'eren Erik Bach vender tommelen opad.

Inger Støjberg gjorde det så flot, at SF’eren Erik Bach vender tommelen opad.

Artiklen fortsætter under annoncen

 • Vi skal tage imod dem, vi har pligt til og så skal vi støtte, at andre hjælpes i deres nærområde, siger Inger Støjberg. Hun fortæller, at den meget hurtige sagsbehandling i asylsager gør, at Danmark er eftertragtet. Og at nogle af flygtningene er velstående, ser hun ikke som et problem.

 • Vi skal ikke klandre flygtningene for, at de kommer. Hvis vi var i deres situation, så ville vi også købe hjælp af nogle menneskesmuglere, siger Inger Støjberg.

Christiansborg-politikeren tilføjer, at det er vigtigt, at flygtningene ved, at de fleste af dem aldrig finder sig et job her i landet og mange af dem bliver aldrig en del af samfundet.

 • Mange af dem får ikke et liv her – så alt er ikke bare lykke, siger hun.

Hvad er Nul-vækst?

 • Nul-vækst, det er, når vi vil drive det offentlige i morgen for det samme beløb, som vi driver butikken for i dag, siger Inger Støjberg. Nøglen til at gøre det muligt hedder prioritering.

Fra tilhørerne blev der fortalt, at butikker i Sønderborg agter at skære ned på åbningstiden om lørdagen. Der kommer ikke kunder og spørgeren vil høre, om det er noget, Peter Hansen kan se på.

 • Det gør vi allerede senere i aften, når vi lægger vores budgetforslag frem. Vi kan rulle en del af skattestigningen tilbage straks, siger Peter Hansen. Han tvivler dog på, at flertalsgruppen krøller deres eget budgetoplæg sammen og godkender Venstres.
Det er logisk for Peter Hansen, at når borgerne betaler mere i skat, så bruger de mindre på andre ting.

Det er logik for Peter Hansen, at når borgerne betaler mere i skat, så bruger de mindre på andre ting.

 • Men fakta er, at når der taget 95 millioner kroner om af borgernes lommer, så har de 95 millioner mindre at bruge. Det rammer jo butikker og andre steder, siger Peter Hansen.

Ejendomsvurderingerne

Nu hvor Benny Engelbrecht er blevet Skatteminister, så mener flere i salen, at han skal skynde sig at få styr på ejendomsvurderingerne, der jo har vist sig at været beregnet helt forkert og dermed har kostet mange boligejere en masse ekstra skattekroner, som de ikke skulle have været af med.

 • Inden Benny Engelbrecht blev minister, så var alting enkelt og ligetil. Men nu viser det sig, at vi alle lærer hele livet – også Benny, siger Inger Støjberg.

 • Men kan skatteministeren finde de milliarder, som det koster at rette fejlen, så er der ikke noget problem i den sag, siger Inger Støjberg.

Peter Hansen deltog kun i den første halvdel af arrangementet, fordi borgmesteren har inviteret til budgetforhandling på Rådhuset. Og efter den planlagte time, kunne Inger Støjberg rejse sig og trille hjem med alle sine billige colaer.

billede

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. oktober 2023 Samfund, Sønderborg

To vellykkede bygningsrenoveringer hædret på Arkitekturens Dag

3. oktober 2023 Samfund

I år fejrer Sønderborg Kommune desværre ikke Arkitekturens Dag, den er blevet aflyst på grund af økonomiske stramninger. Det synes foreningen By og Miljø i Sønderborg Kommune er trist og medlemmerne har derfor valgt at markere Arkitekturens Dag, der var i går, mandag, og uddele to anerkendelser – et smukt diplom – til en vellykket […]

Læs mere...