Vaccinationscenter: Det hele foregår roligt og stille

16. januar 2021 Samfund Skrevet af: Ole Kæhler

Lørdag bliver der Corona-vaccineret i Dybbøl-Hallen, hvor medarbejdere fra kommunens hjemmepleje, hjemmesygepleje og fra regionen på arbejde.

“De ældre borgere, som skal vaccineres, har fået en tid, så der er ikke lang kø ved indgangen. Indenfor i hallen bliver de registreret og får anvist en stol i den ene ende af hallen”, siger lederen af hjemmeplejen og hjemmesygeplejen, Marianne Krarup, til SønderborgNYT. Hun tilføjer, at der er styr på det hele og lægerne er hurtige.

Målgruppen er ældre mennesker over 65 år, der bor i eget hjem og modtager hjemmepleje eller praktisk hjælp.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter tur bliver de ældre kaldt ind til lægen, som ekstratjekker, hvem det er, der skal vaccineres.

“Og så får man sit stik og bliver vist på plads på en stol i den anden ende af hallen. Med sig har man et stykke papir, hvor det præcise klokkeslet for vaccinationen står”, siger Marianne Krarup. Det er sådan, at man skal blive i hallen i et kvarter efter, man har fået sin vaccination.

“Det er for en sikkerheds skyld”, siger Marianne Krarup.

Hun fortæller, at både hun selv og andre i kommunen får mange opkald om corona-vaccinationer fra borgere.

Artiklen fortsætter under annoncen

“En del kan ikke forstå, hvorfor de ikke er blandt de første, der skal vaccineres og her må vi fortælle, at det er Sundhedsstyrelsen, der har besluttet, i hvilken rækkefølge, der skal vaccineres og vi følger det, som vi får at vide”, siger Marianne Krarup.

Der er også borgere, som enten ikke kan finde ud af at tilmelde sig vaccinationen og der er dem, der ganske enkelt glemmer det.

“Når det drejer sig om borgere, der modtager hjælp fra hjemmeplejen, så er der styr på det. Og vi er opmærksomme på, der er ældre, som skal kontaktes direkte, når det er deres tur til at blive vaccineret”, siger sundhedschef Michael Skriver.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

29. marts 2024 Sønderborg, Frivillige

Aabenraa Selvhjælp vil hjælpe seksuelt krænkede i Sønderborg

29. marts 2024 Sønderborg

Voksne med senfølger efter seksuel krænkelse i barndommen kæmper med psykiske og/eller fysiske følgereaktioner. De hyppigst forekommende er PTSD, angst, lavt selvværd, tvangsforestillinger, problemer med krop og seksualitet, selvskadende, suicidal eller seksualiseret adfærd, spiseforstyrrelser og stofmisbrug. Ventetiden for at komme i behandling er over to år. Det betyder, at borgerne ikke få hjælp hurtig. Vi […]

Læs mere...