Vaccinationstilbud uden tidsbestilling til socialt udsatte

18. marts 2021 REGIONALT

Hvordan sikrer man, at socialt udsatte og måske hjemløse borgere med dårlig kontakt til sundhedsvæsenet og egen læge bliver vaccineret mod Corona?

Den problematik tager regionens 22 kommuner og Region Syddanmark hånd om i en aftale, der netop er indgået. Aftalen indeholder en ekstra indsats i forhold til vaccination af særligt udsatte borgere, som ønsker en vaccination. Og den er udarbejdet i samarbejde med repræsentanter fra det regionale udsatteråd, skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kommunerne vil samarbejde tæt med lokalpsykiatrien, lokale NGO’er, gadesygeplejersker og socialsygeplejersker om at finde frem til udsatte borgere. Og regionen vil sikre et vaccinationstilbud, som ikke kræver tidsbestilling, og der vil blive oprettet mindre midlertidige vaccinationssteder. Det vil typisk være i områder, hvor hjemløse og meget udsatte borgere kan kontaktes, for eksempel i nærheden af herberger og væresteder.

“Når vi skal i kontakt med udsatte syddanske borgere, som måske er hjemløse, kan vi ikke bare regne med, at borgeren går ind i e-boks og følger den slagne vej. Der skal en ekstra indsats til for at sikre, at de udsatte borgere, som ønsker en vaccination, får mulighed for at få den”, siger Region Syddanmarks koncerndirektør, Kurt Espersen.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
17. maj 2022 Gråsten, Frivillige

Trygfonden hjælper KGGO med at genstarte kørestolsringridningen

17. maj 2022 Gråsten

Der er lagt op til det helt store comeback for Gråsten Kørestolsringridning, der, med foreningen KGGO i spidsen, genoptager den årlige tradition som vært for foreningens særegne bud på en festlighed i ringridningens ånd. Efter de seneste to års Corona-relaterede aflysninger af eventet er det med stor glæde, at foreningen KGGO kan løfte sløret for […]

Læs mere...