Vaccinationstilbud uden tidsbestilling til socialt udsatte

18. marts 2021 COVID-19

Hvordan sikrer man, at socialt udsatte og måske hjemløse borgere med dårlig kontakt til sundhedsvæsenet og egen læge bliver vaccineret mod Corona?

Den problematik tager regionens 22 kommuner og Region Syddanmark hånd om i en aftale, der netop er indgået. Aftalen indeholder en ekstra indsats i forhold til vaccination af særligt udsatte borgere, som ønsker en vaccination. Og den er udarbejdet i samarbejde med repræsentanter fra det regionale udsatteråd, skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kommunerne vil samarbejde tæt med lokalpsykiatrien, lokale NGO’er, gadesygeplejersker og socialsygeplejersker om at finde frem til udsatte borgere. Og regionen vil sikre et vaccinationstilbud, som ikke kræver tidsbestilling, og der vil blive oprettet mindre midlertidige vaccinationssteder. Det vil typisk være i områder, hvor hjemløse og meget udsatte borgere kan kontaktes, for eksempel i nærheden af herberger og væresteder.

“Når vi skal i kontakt med udsatte syddanske borgere, som måske er hjemløse, kan vi ikke bare regne med, at borgeren går ind i e-boks og følger den slagne vej. Der skal en ekstra indsats til for at sikre, at de udsatte borgere, som ønsker en vaccination, får mulighed for at få den”, siger Region Syddanmarks koncerndirektør, Kurt Espersen.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
14. april 2021 Erhverv, Sønderborg

Stor konference i Sønderborg flyttes til oktober

14. april 2021 Erhverv

Corona-pandemien får endnu engang arrangørerne af ’Impact The Future’ til at udskyde konferencen i Sønderborg til oktober måned, som ellers var planlagt til at finde sted i juni måned. Arrangørerne oplyser i en mail, at udskydelsen skyldes usikkerhed omkring afholdelse af større events, hvor deltagere skal mødes fysisk og oplyser samtidig, at hvis Corona-situationen fortsat […]

Læs mere...