Vaccinerede behøves ikke blive testet medmindre der er en åbenlys grund til det

24. juli 2021 COVID-19

I Danmark nærmer vi os tre millioner færdigvaccinerede, og over fire millioner har fået første stik. Dermed behøver mange ikke få en vatpind i næsen eller halsen, før de skal på restaurant eller til koncert.

Sundhedsstyrelsens anbefaling er, at færdigvaccinerede ikke behøver at blive testet regelmæssigt. En udmelding flere forskere bakker op om.

“Det betyder, at vi skal testes, når vi kontaktes af smittesporingen – eller er der situationer, hvor vi selv kan vurdere, det giver mening lige at tage en test”, siger sundhedsdirektør Carsten Lund til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ifølge Statens Serum Institut er der 24 personer i Sønderborg Kommune, som er smittet med Corona.

Nye tal fra Styrelsen for Patientsikkerhed viser, at næsten hver femte af de smittede herhjemme har en formodning om at være blevet smittet uden for landets grænser. I sidste uge var det hver syvende og ugen før var det hver niende.

Størstedelen af de danske turister, der tester positiv efter at have været på ferie, har været på ferie i Spanien. Den seneste uge gør det sig gældende for 1261 danskere.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
19. september 2021 Kultur, Gråsten

Gråsten Æblefestival er klar til Høstmarked i Den Kongelige Køkkenhave

19. september 2021 Kultur

Gråsten Æblefestival har en workshop i Den Kongelige Køkkenhave, når der er Høstmarked på fredag og lørdag. “Vi har en bod, hvor vi presser æbler til most og vi sælger også friskplukkede Gråstenæbler”, siger Kaj Nielsen fra Æblefestivallens styregruppe. Derudover kan man købe: Pasteuriseret most på flasker og Grafensteiner Apfelbrand – en snaps fremstillet af […]

Læs mere...