Vækstforum bruger 4 millioner på at trække københavnere til

2. december 2015 Erhverv

Når de statsansatte flytter fra København til Syddanmark, skal ægtefællerne vide, at de kan få spændende job i syddanske virksomheder. Derfor sætter Vækstforum fire mio. kr. af til at synliggøre mulighederne.

“Lige nu går vores opgave ud på at få så mange statsansatte og deres partnere som muligt til at tage springet fra

Stephanie Lose.

Stephanie Lose.

Artiklen fortsætter under annoncen

København til Syddanmark”, siger Stephanie Lose, formand for Syddansk Vækstforum og regionsrådsformand i Region Syddanmark.

Det kræver blandt andet, at ægtefæller og partnere til de statsansatte får øje på de job- og karrieremuligheder, også internationalt, der er i større private virksomheder i Syddanmark.

Derfor har Syddansk Vækstforum på mødet tirsdag afsat fire millioner kroner af de regionale erhvervsudviklingsmidler til at gøre jobmulighederne i de private virksomheder i Syddanmark synlige.

Artiklen fortsætter under annoncen

Støtten gives til initiativer, som supplerer de regionale og kommunale indsatser, som allerede er sat i gang på området.

Regionsrådsformand Stephanie Lose slår fast, at det giver rigtig god mening og synergi at placere statslige arbejdspladser i forbindelse med de regionale erhvervsstyrker og de forsknings- og uddannelsesinstitutioner, der er i Syddanmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi sidder ikke bare og venter på, at medarbejderne flytter fra København til Syddanmark. Det kræver både samarbejde og særlige indsatser, og det er det, vi skyder i gang ved at bevilge de fire millioner kroner til synliggørelse af alt det, vi har at byde på”, siger Stephanie Lose i en pressemeddelelse.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk