Vækstrådet arbejder på at få et solidt fundament

11. august 2015 Sundeved

Direktøren i Vækstrådet, Ole Daugbjerg, har fået grønt lys til at ansætte en analysemedarbejder, som skal lave en database over de virksomheder, der er i Sønderborg.

Ole Daugbjerg arbejder stadig på at sikre Vækstrådet et fundament at arbejde på.

Ole Daugbjerg arbejder stadig på at sikre Vækstrådet et fundament at arbejde på.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Sådan en database er på mange ledder særdeles vigtig. For eksempel kan den fortælle, hvad det er, den enkelte virksomhed har på hjerte, hvilke interesser den har”, siger Ole Daugbjerg til SønderborgNYT.

Måske mere vigtigt er det, at databasen kan sikre, at flere Sønderborg-virksomheder handler med andre lokale virksomheder.

“Mange virksomheder hører vi sjældent om, fordi de sælger deres produkter til andre virksomheder. Og databasen gør, vi kan koble de lokale sammen, så den samme vare for eksempel ikke hentes helt i Polen”, siger Vækstrådets direktør. Han forestiller sig, der kommer en applikation på Vækstrådets hjemmeside, så enhver kan gå på opdagelse hos de virksomheder, der er underleverandører til andre.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi skal kunne fortælle historien om, hvad det er, som vi har. For eksempel indenfor energibesparelse”, siger Ole Daugbjerg. Og for at have et solidt overblik, så kommer man ikke udenom en database, der på den lange bane bliver afsæt til langt de fleste initiativer.

Afsæt i virkeligheden

“På den måde tager vi afsæt i virkeligheden og kan arbejde meget målrettet og konkret”, siger direktøren. Det er ingen hemmelighed, at direktøren især har fokus på de små og de mellemstore virksomheder.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Vækstrådet er der også fokus på den såkaldte erhvervsturisme, som der lige nu analyseres på. Det gælder blandt meget andet om at få fremhævet de virksomheder, der er blandt verdenseliten på deres felt.by13

Vækstrådet skal for eksempel fremhæve værktøjsfabrikken, der er blandt de førende og når det handler om hydraulik, så er en af de helt store jo den lokale MiniBooster.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Danfoss og Linak kan selv, men selvfølgelig snakker vi sammen”, siger Ole Daugbjerg og tilføjer, det er fantastisk, at Linak udvider fabrikken på Nordals.

Der er adskillige mennesker i Sønderborg, der helst ser, der kommer industrivirkssomheder til kommunen.

“Og inden de kommer, så vil de sikre sig, at der er en række underleverandører i lokalområdet, så de kan sikre deres egen produktion”, siger Ole Daugbjerg. Uden de små og mellemstore underleverandører, så kører hjulene ikke hos de store.

Artiklen fortsætter under annoncen

Venter på turist-aktørerne

Ole Daugbjerg har bemærket, der efterlyses et turistkontor i Nordborg og et i Gråsten og han venter på at få det samlede billede med planerne fra Nordals-gruppen, der vil lave et Ferieresort på Nordals og på Gråsten Forum, der også har gang i nogle planer.

Direktør Karsten Justesen fra Destination Sønderjylland skal styrke turismen i Sønderjylland.

Direktør Karsten Justesen fra Destination Sønderjylland skal styrke turismen i Sønderjylland.

“Først når vi har det samlede billede for hele kommunen, er det til at sige, om turistkontorer i de to byer er en god idé”, siger Ole Daugbjerg, der også venter på, at Destination Sønderjylland kommer med deres fremtidsvisioner.

Imellemtiden glæder han sig over det seneste skud på “turist-stammen”.

“I hvert fald er det pragtfuldt, der er nogle mennesker, der lige har lagt 600 millioner kroner på bordet til et nyt hotel”, siger Ole Daugbjerg.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. juli 2021 112, Sønderborg

Politiet hilste på cyklisterne gågaden

27. juli 2021 112

Tirsdag eftermiddag kom der, helt som der plejer, adskillige mennesker cyklende i gågaden. Men i eftermiddag stod politiet klar og de fik fat på flere af cyklisterne, som blev noteret. “Og kommer der varevogne eller andre biler, så snupper vi også dem”, sagde en af betjentene til SønderborgNYT. Der må køres varer til butikkerne frem […]

Læs mere...