Vækstrådet og Sønderborg Kommune vil hjælpe landmændene

27. juni 2016 Sundeved

Sønderborg Kommune har stort fokus på at være et attraktivt sted at drive erhverv. Dette gælder ikke mindst landbruget, som er et vigtigt erhverv i kommunen. Derfor iværksættes der nu en analyse af tilfredshed med kommunens service og vejledning.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

“Selvom kommunen blandt andet har arbejdet på flere fronter med én indgang for erhvervslivet, har fjernet dækningsbidraget og har nedsat byggesagsgebyret, så er der fortsat stort fokus på at forbedre vilkårene for at drive erhverv i kommunen”, siger Tim Hansen, kommunaldirektør, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Helge Lorenzen, chefrådgiver hos LandboSyd påpeger, at landbrugserhvervet siden årtusindskiftet generelt har været under et stort miljømæssigt og økonomisk pres, og landbrugsproduktionen har derfor de sidste mange år reelt været i tilbagegang.

Antallet af landbrug i Danmark falder dagligt.

Antallet af landbrug i Danmark falder dagligt.

Det gælder også i Sønderborg Kommune.

Ifølge Helge Lorenzen er det stærkt påtrængte generationsskifte heller ikke sket så hurtigt som ønsket. Landbruget har derfor brug for al den hjælp fra kommunen, som det er muligt for at give, for at skabe optimale vilkår for udvikling og vækst i landbrugsproduktionen.

Sønderborg Vækstråd og Sønderborg Kommune vil derfor sammen se på, hvordan det er muligt at forbedre vilkårene for landbrugserhvervet i området.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk