Vælgerne tager borgmesterkæden fra Simon Faber

6. juni 2016 Politik

Det blev et meget tydeligt nederlag for Simon Faber og Sydslesvigsk Vælgerforening, da flensborgenserne var i stemmeboksen søndag.

Den siddende overborgmester, Simon Faber, fik langt fra nok stemmer til at beholde borgmesterkæden. Han fik 22,8 procent af stemmerne, skriver Flensborg Avis.

Simone Lange, der er kandidat for CDU, SPD og De Grønne, vandt stort med 51,4 procent af stemmerne og overtager Simon Fabers kontor den 1. januar 2017, hvor hun skal sidde i seks år. Hun bliver dermed den første kvíndelige overborgmester i byen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Simon Faber har med sin danske baggrund haft en fordel i grænsesamarbejdet, og det kan blive en udfordring for Simone Lange, mener Flensborg Avis’ chefredaktør Jørgen Møllekær.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. juni 2022 Tour de France, REGIONALT

Tour de France får betydning for Flextrafik og busser

26. juni 2022 Tour de France

De store trafikale udfordringer i forbindelse med 3. etape i Tour de France fra Vejle til Sønderborg søndag den 3. juli betyder, at handicapkørsel, Flextur og øvrig åben flextrafik til 3. juli ikke kan bestilles via selvbetjening, men kun telefonisk på 76 608 608. Der er endvidere helt lukket for bestilling og udførelse af handicapkørsel, […]

Læs mere...