Vær med til en aften med dansen Les Lanciers

7. februar 2023 Kultur

Kultur i Gråsten inviterer til Les Lanciers med Grænsekvadrillen og det er tirsdag den 14. februar kl. 1900 i BHJ-salen i Ahlmannsparken i Gråsten.

Man behøver ikke at have gået i danseskole – vi øver det sammen trin for trin. Eller man kan blot nyde spillemændenes musik og more sig med at betragte de dansende, skriver kulturforeningen.

Grænsekvadrillen kommer med deres Lancier-arrangement, gennemgår og instruerer dansen tur for tur, så alle har chancen for at være med. Og så – hvis der er tid nok til det – tager vi den ud i én køre til sidst.

Artiklen fortsætter under annoncen

Om selve dansen Les Lanciers

Les Lanciers stammer oprindeligt fra England, hvor danselærer John Duval i 1817 komponerede ’The Lancers Quadrilles’ – Lansenérernes Kvadriller. Den var et udstyrsstykke med hjelme, faner og ikke mindst lanser og blev en regulær modedans.

Der er senere skrevet nye melodier og koreograferet variationer af dansen, som gik sin sejrsgang både i London og ved det franske hof. I 1860 kom den til Danmark og blev hurtigt utroligt populær – og det har holdt sig helt op til i dag. Mange gymnasier har en Lanciers-tradition og den danses også ofte ved hoffets fester.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
24. marts 2023 Uddannelse, Sønderborg

Kom til markedsdag hos FGU på Solglimt

24. marts 2023 Uddannelse

Torsdag den 30. marts kl. 16-19 holder FGU Sønderjylland marked på Solglimt 4. Eleverne har haft travlt på værkstederne og produceret rigtig mange produkter som de sælger fra deres boder. “Upcykling som også er en del af markedet forventer vi os rigtigt meget af. Vi har lagt os i selen for at lave nogle rigtige […]

Læs mere...